Тотнъм – Арсенал, мач от 29-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс”, 14:30 часа, съдия Антъни Тейлър

Под въпрос за Тотнъм: Вертонген, Уинкс
Контузени за Тотнъм: Али, Дайър
Под въпрос за Арсенал: Кошчелни, Лихтщайнер
Контузени за Арсенал: Уелбек, Холдинг, Бейерин

Прогноза

Тотнъм и Арсенал ще влязат с различно настроение в поредното дерби на Северен Лондон, което обаче за пореден път е с огромен залог и от изключително значение за битката в челото. 

Двете поредни поражения не само че увеличиха разликата между Шпорите и лидерите Ливърпул и Манчестър Сити, което накара Маурисио Почетино да отпише титлата, но и дадоха възможност на големия градски съперник да се доближи на 4 точки. 

В същото време Артилеристите се върнаха в Топ 4 след 2 хубави победи, като освен това вкараха 5 гола във вратата на Борнемут, така че ще бъдат уверени при визитата си на „Уембли”. 

„Само преди 2 седмици разликата до тях бе 10 точки, така че сега имаме шанс да се доближим само до една и трябва да го използваме” каза треньорът Унай Емери, който осъзнава важността на сблъсъка, тъй като Манчестър Юнайтед и Челси са близо. 

Двубоят е изключително трудно да бъде прогнозиран, при положение, че победата е наистина ключова. Тотнъм вкара само веднъж в последните си два мача, но защитата на Арсенал определено не е солидна, така че ще има проблеми. 

Артилеристите направиха знаменит обрат в първия двубой, за да спечелят с 4:2 и сега домакините ще търсят реванш знаейки добре, че могат да отворят разлика отново от 7 точки пред местния съпернрик. 
 
Тотнъм спечели 5 от последните си 7 домакинства срещу Арсенал, включително и последните 2, като има възможност за първи път от 1960-61 да триумфира в 3 поредни домакински сблъсъка. Гостите пък имат само един успех в последните 16 мача между двата тима. 
 
Сигурно е, че двубоят отново ще предложи здрава битка, емоции и много екшън, който ще държи феновете напрегнати до последно. Никой не може да си позволи да загуби, но Тотнъм може би е с малко по-добри шансове. 
 
Резултат: Тотнъм – Арсенал 2:2