Рен - Арсенал, първа среща от 1/8-финалите на Лига Европа, стадион "Роажон Парк", 19:55 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Френският Рен приема Арсенал в първата среща от 1/8-финалите на Лига Европа, а залогът от този мач е много голям. Унай Емери ще се опита да докаже, че е специалист в европейските турнири, като докара лондончани до триумф във втория по сила такъв. 

Столичният английски тим е в добра форма и е спечелил 3 от последните си 5 мача във всички турнири, докато бретанци също се представят добре напоследък. Отборът има 2 победи за същия брой мачове, но като цяло това е добре за средняк. 

В Лига Европа тимът от Франция се представя на ниво у дома и е загубил само една от последните си четири домакински срещи през този сезон - от Динамо Киев в груповата фаза, а освен това достигна до 2 победи в мачовете, във Франция.

Aрсенал от своя страна допусна поражение от БАТЕ в Беларус, но пък спечели и трите си визити в груповата фаза, така че играе силно като гост в турнира. 

Лондончани ще бъдат в този мач без Бейерин, Холдинг и Уелбек, които са трайно отсъстващи заради контузии. Освен това Лаказет е наказан и също няма да участва. Домакините пък ще бъдат без Данзе, Диало и Баал, които са контузен, както и без наказания Траоре. 

Рен е и десетият различен френски тим с който Арсенал се сблъсква в евротурнирите. Бретанци пък за последно приеха английски тим в Европа през 2001 година, когато победиха Астън Вила с 2:1 в мач от 1/2-финалите на Интертото Къп.

Нашата прогноза е успех за гостите с два чисти гола.

Прогноза: Рен - Арсенал 0:2