Етър – ЦСКА, мач от 25-ия кръг на Първа лига, ст.: "Ивайло", Велико Търново, начало: 17.30 часа

Вероятни състави:

Етър: Х. Иванов; З. Илиев, В. Василев, Артюин, К. Стоянов; Сърмов; Д. Маденов, Руменов, Мане, Батрович; Боджадж
Треньор: Красимир Балъков

ЦСКА: Черниаускас; Турицов, Чорбаджийски, Бодуров, Н. Томаш; Бикел; Джеси, Т. Родригес, Малинов, Евандро; А. Соу
Треньор: Любо Пенев

Прогноза на Gol.bg:

Това безспорно е сред най-завързаните мачове от кръга. Етър още не е изгубил шансове за класиране в Топ 6, но целта минава през задължителна победа над ЦСКА. От своя страна "червените" също ще искат да спечелят на всяка цена във Велико Търново, тъй като Левски и Лудогорец се изправят помежду си и един от двата отбора със сигурност ще изгуби точки в борбата за титлата.

Вижте класирането в Първа лига! 

Красимир Балъков има кадрови проблеми. Те не са свързани с контузии или наказания. Аут за домакините са двама от основните си играчи – Пламен Гълъбов и Никола Колев, които са преотстъпени от ЦСКА и нямат право да играят. Извън сметките е и Александър Георгиев, който също е под наем от армейците.

При виолетовите има още няколко бивши играчи на армейците – резервният вратар Господинов, бранителите Здравко Илиев и Венцислав Василев, крилото Иван Стоянов и нападателят Милчо Ангелов. От тях Илиев и Василев се очаква да са титуляри.

За ЦСКА се завръща капитанът Николай Бодуров, както и Ангел Лясков и Евандро. Наказанията на Божидар Чорбаджийски и Едвин Джеси изтекоха, което дава допълнителна широчина в състава на Любо Пенев. Като ляв защитник може да започне новото попълнение Нуно Томаш.

Етър и ЦСКА се срещнаха помежду си през февруари в контрола и гостите изненадващо спечелиха с 1:0 в София. Още тогава започна да мига сигналната лампичка на "Българска армия". Последната среща помежду им във Велико Търново пък завърши 2:2 и нашата прогноза е, че отново ще има доста голове. Очакваме този път "червените" да вземат своето.

Прогноза: Етър – ЦСКА 1:2