България - Черна гора, двубой от Група А от квалификациите за Евро 2020, стадион: "Васил Левски", начало: 19:00 часа.

Групата на България: Вратари: Николай Михайлов, Благой Макенджиев, Димитър Евтимов Николай Бодуров, Валентин Антов, Васил Божиков, Камен Хаджиев, Страхил Попов, Антон Недялков, Петър Занев, Радослав Кирилов, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Николай Димитров, Галин Иванов, Мартин Минчев, Радослав Василев, Ивелин Попов, Спас Делев, Станислав Костов

Прогноза на Gol.bg:

България не успя да спечели групата в Лига на Нациите, но за сметка на това записа добри резултати в турнира. "Лъвовете" загубиха единствено в гостуването си в Норвегия, а в София постигнаха две победи и едно равенство.

Сега селекционерът Петър Хубчев е направил цели девет промени в състава за предстоящите два мача. Изборът му отново предизвика доста полемики. За голове в предни позиции отново ще се разчита на Ивелин Попов и Спас Делев. На вратата пък се очаква да е пазена от Николай Михайлов, тъй като Пламен Илиев напусна лагера на "трикольорите" заради контузия. 

Под въпрос остава титулярният бек Антон Недялков. Лошата вест е отсъствието на Кирил Десподов, който няма да е възстановен и бе освободен за идните два мача. Така на негово място бе повикан голмайсторът на българското първенство и Левски Станислав Костов. Ситуацията около нападателя и Хубчев е доста тънка, тъй като асът на "сините" нееднократно изрази недоволствието си от това, че първоначално не бе повикан в националния отбор.

Черна гора завърши на трето място от четири отбора в своята група от Лигата на Нациите. Там остана зад Сърбия и Румъния и записа само две победи, които бяха над аутсайдера Литва. 

Това са и единствените два успеха на отбора за последните му 12 срещи, което говори, че черногорците не са в особено добра форма напоследък. Лошата вест за тях е състоянието на звездите им Стефан Йоветич и Стефан Савич, които до последно се очаква да са под въпрос за мача. Все пак другото голямо име в състава Адам Марушич от Лацио е на разположение.

Статистиката в миналото на двубоите показва общо 4 срещи, в които и двата тима имат по 1 победа, а 2 мача са завършили наравно. В досегашните домакинства на България са се получили победите, като Черна гора спечели минимално последната си визита на "Васил Левски".

Прогноза: България - Черна гора 1:1