Ювентус - Емполи, среща от 29-ия кръг на Серия "А", стадион "Ювентус Стейдиъм". 19:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Торинци са убедителни лидери в класирането и имат цели 15 точки пред втория Наполи, като трябва да стане някакво мегачудо, за да може отборът да изпусне на 99,9% сигурната поредна титла.

Все пак обаче момчетата на Масимилиано Алегри ще трябва да се реваншират пред своите верни фенове за загубата в миналия кръг от Дженоа с 0:2 при визитата си на стадион "Луиджи Ферарис", така че днешната победа е без съмнение задължителна.

Отборът на "бианконерите" обаче има сериозен кадрови проблем с отсъствието на голмайстора на отбора Кристиано Роналдо, който лекува лека травма и ще трябва да пропусне днешната среща.

Все пак обаче добрата новина е, че Де Шильо се завръща в в групата и е напълно готов да помогне на тима си днес. Кедира, Коста, Бардзали и Куадрадо обаче остават извън групата заради контузии и няма да могат да помогнат на лидера в класирането.

В състава на гостите също има кадрови проблеми и аут е Де Силвестре, който е наказан, както и Ла Гумина, който е контузен. 

Домакините са постигнали четири победи и загуба в последните си пет мача от всички турнири, а гостите имат за този брой срещи две победи, реми и две загуби.

В последните пет директни мача от елита на Италия един срещу друг статистиката показва 5 от 5 победи за Юве.

Нашата прогноза за този мач е класически успех за домакините.

Прогноза: Ювентус - Емполи 3:0