Славия Прага - Челси, среща от 1/4 финалите на Лига Европа, стадион "Еден Арена", начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Славия Прага във всички турнири: Общо 7 победи и 3 равенства. От тях 3 победи и 2 равенства в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Челси във всички турнири: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. От тях 3 победи и 1 загуба в последните 4 гостувания.

ПРОГНОЗА: Челси е фаворит в срещата и водещите световни букмейкъри дават предимство изцяло за англичаните. "Сините" от Лондон до този момент се представят отлично в турнира, като имат 9 победи и равен.

Атаката на Челси пък е свирепа с цели 25 вкарани гола. Това красноречиво говори, че англичаните въобще не подценяват тази надпревара и хвърлят най-доброто в срещите си. Сега очакванията са отново Челси да доминира и в крайна сметка да стигне до победата.

Славия обаче не трябва да се подценява. В предишния кръг чехите хвърлиха бомбата в турнира, след като по драматичен начин отстраниха Севиля. "Червено-белите" са лидери в местното първенство и правят впечатляващ сезон.

Определено домакините ще се хвърлят здраво в срещата. Очакванията са чехите да заложат на по-защитен и затворен футбол, а в атака ще разчитат на бързи контри. Славия няма загуба в последните си 10 мача и е без поражение в последните си 19 домакинства.

Челси се намира в серия от доста тежки срещи, като само след три дни "сините" ще гостуват на Ливърпул за първенство. Със сигурност ще станем свидетели на здрава битка и най-вероятно голове и във двете врати.

Резултат: Славия Прага - Челси 2:1