Интер – Рома, мач от 33-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", Милано, начало: 21.30 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Асамоа, Де Врай, Скриниар, Д'Амброзио, Весино, Валеро, Перишич, Наинголан, Политано, Икарди
Контузени: Брозович, Вършалко
Треньор: Лучано Спалети

Рома: Миранте, Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов, Кристанте, Н'Зонзи, Дзаниоло, Пелегрини, Шааруиа, Джеко
Контузени: Пероти, Сантон, Карсдорп
Треньор: Клаудио Раниери  

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е голямото дерби от кръга в Серия "А". Сблъсъкът се явява много по-важен за Рома, тъй като отборът се бори със зъби и нокти за 4-то място, докато Интер изглежда бетониран на 3-та позиция. Освен "вълците", още Милан, Аталанта, Лацио, даже и Торино, се облизват за зона Шампионска лига. Петте отбора са разделяни от едва 5 точки, което прави всяка среща до края на сезона изключително важна.  

Вижте класирането в Серия "А"

На римляните обаче няма да им бъде лесно на "Джузепе Меаца". Интер е допуснал само 7 гола вкъщи през сезона, което прави средно по 0,47. Все пак "нерадзурите" нямат победа у дома в три поредни мача във всички турнири – 0:1 от Айнтрахт Франкфурт в Лига Европа, 0:1 от Лацио и 0:0 с Аталанта в калчото. Фактът, че "синьо-черните" не се разписаха във въпросните двубои също е повод за тревоги на Лучано Спалети.

От своя страна Рома не загуби последните си две визити на Интер – 3:1 и 1:1, като цялата тази статистика прави дербито крайно непредвидимо. Противниците не са завършвали наравно в Милано от 2011 г. - две победи за домакините и четири за гостите. И според нас е време да поделят точките. Ще заложим на традиционен за Серия "А" резултат от 90-те години, когато става въпрос за дербита – без голове.

Не е за пропускане и фактът, че през есента двата отбора не се победиха и на "Олимпико", макар че мачът тогава предложи много зрелище (2:2). 

Прогноза: Интер – Рома 0:0