Ювентус – Фиорентина, мач от 33-ия кръг на Серия "А", "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Сандро, Ругани, Бонучи, Кансело, Матюиди, Пянич, Бентанкур, Куадрадо, Бернардески, Роналдо
Треньор: Макс Алегри

Фиорентина: Лафон, Миленкович, Пецела, Чекерини, Бенаси, Верету, Жерсон, Бираги, Киеза, Симеоне, Муриел
Треньор: Винченцо Монтела

Прогноза на Gol.bg:

В миналия кръг Ювентус изненадващо загуби с 1:2 от СПАЛ във Ферара, а през седмицата беше елиминиран от Аякс от 1/4-финалите на Шампионска лига. И сега очакванията са "Старата госпожа" този път да бъде коронясана със Скудетото за осма поредна година. Това ще стане и с равенство срещу един от големите противници Фиорентина.

"Бианконерите" обаче са далеч от високите си стандарти в Серия "А", които сами поставиха – 3 победи и 2 загуби в последните 5 мача. Освен лошата форма, пониженото самочувствие, има и още проблеми. Аут са Джорджо Киелини, Мартин Касарес, Сами Кедира, Пауло Дибала и Марио Манджукич. За гостите няма да играе единствено Марко Пяца, който е с травма и е собственост на торинци.

Вижте класирането в Серия "А"

През този сезон Юве допуска средно по 0,69 гола на мач, но в последните осем срещи този показател се повиши до 0,88%, като по-голямата част от попаденията паднаха след почивката. "Виола" също не се намира в цветущо състояние и е без победа от осем двубоя – пет равенства и три загуби, което прати отбора в средата на класирането. 50% от сблъсъците на Фиорентина през кампанията завършват без победител, а в последните седем мача тимът само един път се разписа повече от веднъж, при 2:2 с Рома на "Олимпико".

През този сезон Юве не пропуска да вкара във всеки един двубой в Италия и спечели последните си осем от девет срещи срещу Фиорентина. През есента шампионите разбиха съперника на "Артемио Франки" с 3:0, а в калчото са в серия от седем поредни домакински успеха над "виола". Нашата прогноза е, че Юве ще спечели днес, ще грабне Скудетото и ще доиграе сезона.

Прогноза: Ювентус – Фиорентина 2:0