Рома – Ювентус, мач от 36-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико", Рим, начало: 21.30 часа наше време

Вероятни състави:

Рома: Миранте, Коларов, Фацио, Манолас, Флоренци, Де Роси, Кристанте, Шааруи, Пелегрини, Дзаниоло, Джеко
Треньор: Клаудио Раниери

Ювентус: Счесни, Кансело, Бонучи, Киелини, Спинацола, Куадрадо, Пянич, Бентанкур, Матюиди, Роналдо, Кийн
Треньор: Макс Алегри

Прогноза на Gol.bg:

Дербито на 35-ия кръг на Серия "А" е много по-важно за домакините. Рома продължава да води здрава битка с Интер, Аталанта, Милан и Торино за място в Шампионска лига.

От своя страна Ювентус отдавна спечели осмото си поредно Скудето и играе за наслада. Въпреки това "бианконерите" вече препънаха два отбора, които гонят Топ 4 – по 1:1 с Торино и Интер. И двата случая точен беше Кристиано Роналдо, който ще даде всичко от себе си и на "Олимпико". Петкратният носител на Златната топка се бори за голмайсторския приз на Ботуша, но изостава с четири попадения от Фабио Куралярела.

Вижте класирането в Серия "А"

В последно време Рома стабилизира представянето си у дома и записа девет победи, две равенства и една загуба. Поражението обаче не беше толкова отдавна – 0:1 от Наполи в последния ден на месец март. От другата страна играта на Юве при гостувания зацикли. "Бианконерите" не са печелили на чужда територия в Италия в два поредни случая – 1:2 от СПАЛ и 1:1 с Интер, а преди победата с 2:0 над Каляри, загубиха със същия резултат от Дженоа. Но торинци остават най-силният гост през сезона в калчото.

През есента Юве излъга Рома с 1:0 в Торино, но няма успех на "Олимпико" в четири поредни случая – по две равенства и загуби. Нашата прогноза е, че "вълците" ще спечелят, защото дербито е много по-важно за тях.

Прогноза: Рома – Ювентус 1:1