Манчестър Сити - Уотфорд, финал за ФА Къп, стадион "Уембли", Лондон. 19:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Манчестър Сити вече спечели Купата на Лигата и титлата, а днес ще гони своя шести триумф за ФА Къп в историята си. При трофей днес отборът на Пеп Гуардиола ще завоюва исторически требъл през този сезон и кампанията ще бъде повече от успешна за тима.

Освен това отборът може да стане и първият в Англия, който печели трите трофея в рамките на една кампания. Няма никакъв спор по въпроса кой е фаворитът днес. Това са "гражданите", но не трябва да се подценява и отборът на Уотфорд, който е доста коварен.

За последно Сити спечели този турнир през сезон 2010/2011 година, като минаха вече доста години оттогава и е време отборът да триумфира отново в състезанието. 

Халфът на Сити Фернандиньо е под въпросителна за днешния мач, но бразилецът се надява до последно да може да играе. Хубавата новина е, че Де Бройне вече е напълно здрав, след като и той имаше проблеми. При Бенжамин Менди ситуацията е ясна и той е аут заради травма.

Уотфорд пък ще може да разчита на Холебас, който бе изгонен срещу Уест Хям и трябваше да бъде наказан, но в крайна сметка от ФА отмениха червения му картон и в крайна сметка той няма да изтърпява санкция. 

Още обаче не е ясно кой ще застане под рамката на вратата на Уотфорд - Фостър или Гомеш, като наставникът на Уотфорд Хави Грасия ще трябва да реши малко преди мача на кого от двамата може да се довери.

Единственият финален мач на Уотфорд за ФА Къп бе през 1984 година под ръководството на Греъм Тейлър, но тогава отборът загуби от Евертън на стария "Уембли", но днес отборът може да пренапише клубната си история при триумф. 

И за финал ще се отбележи, че Сити е елиминирал този противник и в предишните три срещи между двата тима за този турнир. 

Нашата прогноза за днешния финал е успех с 3:1 за "гражданите" и требъл. 

Прогноза: Манчестър Сити - Уотфорд 3:1