Левски – Етър Велико Търново, плейоф за Лига Европа, ст.: "Георги Аспарухов", начало: 20.00 часа наше време

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Миланов, Д. Иванов, Рейш, Горанов, Тиам, Юруков, Мариани, С. Иванов, Паулиньо, Костов
Треньор: Георги Тодоров

Етър: Х. Иванов, Гълъбов, Василев, Пехливанов, Илиев, Стоянов, Руменов, Сърмов, Мане, Младенов, Боджадж
Треньор: Красимир Балъков

Гледайте мача на живо от този линк 

Прогноза на Gol.bg:

Левски и Етър Велико Търново ще определят последния евроучастник на България за следващия сезон. Всичко ще се реши тази вечер на "Герена", като при равенство в редовното време следват две продължения от 15 минути и евентуално дузпи.

Временният треньор на "сините" Георги Тодоров няма да може да разчита на контузените Холмар Ейолфсон, Богдан Вашчук, Антъни Белмонт и Серджиу Буш, който обяви раздялата си с 26-кратния шампион на България.

Това ще е последен мач за Красимир Балъков начело на "болярите", след което поема националния отбор. Легендата няма да може да използва Никола Колев, Ерик Почански и Иван Петков.

Левски и Етър вече се срещнаха два пъти през редовния сезон на Първа лига. Столичани спечелиха и двата мача с по 2:1, но неотдавна "виолетовите" измъкнаха равен на "Герена" – 1:1, като Буш изпусна дузпа в 95-ата минута.

В общия баланс двата отбора са се срещали един срещу друг 53 пъти. Предимството е на страната на "сините" – 37 победи, 10 равенства и 6 загуби. В София статистиката е още по-категорична за Левски: 23 успеха, 3 ремита и 1 поражение, което датира от шампионския сезон на Етър през 1991 г.

Нашата прогноза е, че Левски ще спечели, макар и трудно.

Прогноза: Левски – Етър 2:1