ЦСКА – Етър, мач от 1-ия кръг на Efbet Лига, ст.: "Българска армия", начало: 21.00 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Чорбаджийски, Томаш, Занев, Пинто, Кери, Фабрини, Тиаго, Евандро, Соу
Треньор: Добри Митов

Етър: Иванов, Скерлев, Артюнин, Дюлгеров, Илиев, Апостолов, Станоев, Руменов, Стоянов, Младенов, Боджадж
Треньор: Росен Кирилов

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА започва пътя си към така мечтаната титла с домакинство на Етър Велико Търново, който през миналия сезон игра бараж за Лига Европа, но го загуби с 0:1 от Левски. Сега "болярите" са доста променени, тъй като Красимир Балъков пое националния отбор, а няколко важни футболисти напуснаха. Новият треньор се казва Росен Кирилов. Той няма да може да разчита на Милчо Ангелов и ветерана Иван Петков.

За "червените" аут са Иван Турицов и Рафаел Енрике, докато Николай Бодуров може да седне на пейката, но едва ли ще играе. Очаква се Добри Митов да заложи в центъра на защитата на Божидар Чорбаджийски. Той взе участие срещу Титоград (4:0), защото беше наказан. Сега със санкция пък е Кристиан Малинов.

Етър загуби последните си три визити на "Българска армия" за първенство – 0:3, 1:2 и 1:3. Освен това търновци нямат успех на този стадион в исторически план – 23 загуби и 4 равенства, и неизменно допускат гол, когато играят на него. За последно те не паднаха в Борисовата градина през 1995 г., когато измъкнаха 1:1. 

Най-голямата победа на ЦСКА в столицата е с 6:0 и датира от 11 юни 1980 г. За осми път през новия век "армейците" откриват първенството с домакинска среща, като в тях имат пет победи и две нулеви равенства. (с Литекс и Локомотив Пловдив). Нашата прогноза е, че "червените" ще вземат своето.

Прогноза: ЦСКА – Етър 3:0