ЦСКА – Арда, мач от 6-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Българска армия", начало: 18.00 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Албентоса, Чорбаджийски, Жеферсон, Кери, Малинов, Бикел, Евандро, Фабрини, Уот
Треньор: Люпко Петрович

Арда: Караджову, Лозев, Крумов, Гаич, Глишич, Мартинов, Бенгюзов, Ховсепян, Марчев, Коконов, Василев
Треньор: Стамен Белчев

Вижте класирането в efbet Лига 

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА посреща Арда на "Българска армия" с поглед, насочен изцяло към първенството. В четвъртък "червените" отпаднаха от Лига Европа след 0:1 от Зоря Луганск и сега ще се опитат да се върнат на пътя на победите.

Очаква се Люпко Петрович да направи няколко промени в титулярния състав, след като в три поредни двубоя залагаше на една и съща единадесеторка. Извън групата отново остана крилото Енрике. Очакваше се той да започне тренировки на пълни обороти, но състоянието му все още не е достатъчно добро и завръщането му на терена се бави. Петрович отново няма да разчита и на Николай Бодуров и Рубен Пинто.

В групата на Арда пък за първи път попадна бившият нападател на ЦСКА Спас Делев. Той по-скоро ще се включи като резерва, тъй като не е бил на терена от 13 април - 14 минути за Погон при 1:3 от Легия Варшава. Делев се завръща в българското първенство след 3 години в Полша. На разположение на Арда обаче не са другите две нови попълнения, привлечени наскоро - бранителите Дарън Сидоел и Али Сисай, чиито документи не са уредени.

За последно ЦСКА посрещна абсолютен дебютант в елита през 2017 г. – 6:1 над Витоша. Али Соу пък ще се опита да прекъсне головата си суша, която вече продължава точно 400 минути. Треньорът на гостите пък се завръща на "Армията". Стамен Белчев води "червените" в общо 53 шампионатни мача, в които постигна 33 победи, 14 равенства и 6 загуби.

В последните три срещи на Арда паднаха общо 15 гола и за това очакваме и днес да има много попадения и ЦСКА да спечели сблъсъка.

Прогноза: ЦСКА – Арда 3:1