Борнемут – Манчестър Сити, мач от 3-ия кръг на Висшата лига, стадион „Виталити“, 16:00 часа, съдия Андре Маринър

Контузени за Борнемут: Л. Кук, Брукс, Данжума, Гослинг, Франсис, Кели, Станислас
Контузени за Ман Сити: Стоунс, Сане, Менди

Прогноза

След разочарованието срещу Тотнъм Манчестър Сити ще бъде амбициран да се върне на победния път и да започне нова победна серия и би било наистина голяма изненада, ако не го направи, след като среща един от най-удобните си съперници във Висшата лига. 

Гражданите нямат загуба във всичките си 14 сблъсъка с Борнемут до момента, като спечелиха и 8-те сблъсъка срещу Черешките във Висшата лига и то при голова разлика 25:3. 

През миналия сезон успехът на „Виталити“ дойде трудно, ако се съди по резултата от 1:0, но доминацията в играта бе сериозна и не случайно Пеп Гуардиола определи представянето тогава като едно от най-добрите за тима му, който не допусна точен удар във вратата си в мача. 

И сега шансовете на домакините изглеждат минимални предвид формата на Рахийм Стърлинг и Кевин де Бройне и способността на шампионите да променят рязко темпото на игра и да използват пролуките в защитата на съперниците. 

Борнемут постигна хубав успех над Астън Вила в миналия кръг, но защитата никога не е била сред най-силните страни в отбора на Еди Хау и сега със сигурност се очертават много сериози проблеми срещу съперник, който бележи с голяма лекота. 
 
Дори ако се вземе предвид това, че когато играят в неделя Черешките нямат суха мрежа в 21 двубоя и са допуснали 56 попадения в тях, нещата не изглеждат никак добре за домакините, които все пак ще се надяват да променят тенденцията. 
 
Във футбола наистина всичко е възможно, но Манчестър Сити просто разполага с много по-големи възможности от съперника си и би трябвало да постигне рутинна победа, която да запази разликата до Ливърпул на 2 точки. Потенциалът в нападение на Небесносините и нестабилната защита на домакините предполагат доста убедителен триумф за хората на Пеп Гуардиола. 
 
Резултат: Борнемут – Манчестър Сити 0:3