Милан – Бреша, мач от 2-ия кръг на Серия "А", стадион: "Сан Сиро", начало: 19.00 часа наше време 

Вероятни състави:

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Мусакио, Калабриа, Пакета, Бенасер, Кесие, Чалханоглу, Сусо, Пьонтек
Контузени: Калдара, Ернанес, Билия

Бреша: Йоронен, Сабели, Кистана, Чансейор, Мартела, Бизоли, Тонали, Десена, Спалек, Торегроса, Донарума
Контузен: Ндож
Наказан: Балотели

Вижте класирането в Серия "А"

Прогноза на Gol.bg:

Милан започна новия сезон със загуба 0:1 като гост на Удинезе. По-притеснително беше представянето на "росонерите", които за 90 минути така и не създадоха опасна атака. Отборът не е стартирал нов шампионат с две поредни поражения от сезон 2008/09 и сега ще се опита отново да избегне подобна съдба. Защитата пък редовно се пропуква през вторите полувремена, когато "червено-черните" допуснаха 63,74% от головете миналата година.

Някои тифози очакват скука днес, тъй като в последните седем от десет мача в калчото, в мачовете на Милан има под 2,5 гола. За щастие на феновете на 7-кратния първенец на Европа, отборът не е губил у дома от Бреша от март 1967 г. и е спечелил последните шест откриващи двубоя на "Сан Сиро".

Завръщането на Бреша в Серия "А" след осемгодишно отсъствие започна с изненадващо 1:0 над Каляри като гост. Сега за отбора предстои втора поредна визита, но през миналата година във втория ешелон не се представяше убедително на чужда територия – 2 победи, 10 равенства и 3 загуби. Но сега точка от Милан със сигурност ще бъде приета много добре.

При последното си гостуване на "Сан Сиро", "синьо-белите" паднаха с 0:3 и са в серия от три поредни загуби на легендарния стадион. Нашата прогноза е, че днес Милан ще вземе своето, макар и по-трудно от очакваното.

Прогноза: Милан – Бреша 2:1