Ювентус – Наполи, мач от 2-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Де Шилио, Матюиди, Пянич, Кедира, Коста, Роналдо, Игуаин
Контузен: Киелини, Пяца
Под въпрос: Рамзи
Треньор: Маурицио Сари

Наполи: Мерет, Лоренцо, Манолас, Кулибали, Гулам, Алан, Зиелински, Руиз, Кайехон, Инсиние, Мертенс
Контузени: няма
Треньор: Карло Анчелоти 

Вижте класирането в Серия "А"

Прогноза на Gol.bg:

Още във 2-ия кръг на Серия "А" ще станем свидетели на първото голямо дерби за сезона. Сблъсъкът противопоставя хегемона за последните осем години Ювентус и големият му подгласник Наполи, който на няколко пъти се размина на косъм със Скудетото. Предходните четири сезона средно само 7,25 точки разделяха двата отбора, което е показателно колко важен е мачът довечера.

В двата лагера няма сериозни кадрови проблеми. За Юве отново аут са ненужният Марко Пяца и новото попълнение Аарън Рамзи. Мауруцио Сари ще пропусне двубоя заради пневмония и така няма да има възможността да изведе торинци срещу отбора, където направи име в треньорството. От своя страна, Карло Анчелоти може да използва всичките си налични футболисти, което е отлична новина за него.

През миналия сезон шампионите постигнаха две трудни победи над Наполи – 3:1 у дома и 2:1 на "Сан Паоло". Но сега "Старата госпожа" е коренно променена, защото Сари се опитва да наложи нов, по-атакуващ, стил на игра. В Торино Юве има огромно преимущество над южняците и спечели пет от последните шест домакинства на този съперник.

Освен това шампионите не са губили вкъщи в 21 поредни случая в калчото, въпреки че не спечелиха последните два мача – по 1:1 с Торино и Аталанта. Те обаче бяха без значение, тъй като "бианконерите" вече бяха спечелили осмата си поредна титла.

В последните 6 случая за първенство пък Наполи вкарва над 2,5 гола на мач, което е достатъчно показателно за силата на тима в предни позиции. Съчетано с факта, че Юве още работи за най-добрата си форма, смятаме, че равният резултат изглежда най-логичен.

Прогноза: Ювентус – Наполи 2:2