ЦСКА - Левски, среща от Първа лига на България, Национален стадион "Васил Левски", начало 17.45 часа.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Левски във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи армейците имат 3 победи, сините имат 3 победи и 4 пъти са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас; Албентоса, Томаш, Занев; Турицов, Малинов, Тиаго Родригес, Бикел, Жеферсон, Евандро, Соу

ЛЕВСКИ: Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Рейш, Горанов; Тиам, Райнов; Иванов, Нашименто, Паулиньо; Робърта

ПРОГНОЗА: Това е дербито на България, в което може да се случи всичко и да завърши по всякакъв начин. Труден за прогнозиране мач, в който няма изявен фаворит.

Водещите световни букмейкъри дават съвсем леко предимство на Левски, но през годините "червени" и "сини" са опровергавали доста често подобни прогнози. И двата отбора играят доста колебливо от началото на сезона. Левски все пак е лидер в класирането с една точка пред Лудогорец и цели четири пред ЦСКА.

Момчетата на Петър Хубчев в последно време показват постоянство и това определено е тяхното предимство преди тази среща. В предишния кръг "сините" излъгаха с 1:0 Локо Пловдив на "Герена", докато "армейците" записаха поредната си издънка този сезон - 1:1 срещу Дунав в Русе.

Сега очакванията са за едно предпазливо дерби, в което ще преобладава битката, а головите положения ще са рядкост. Старата лисица Люпко Петрович отново ще заложи на трима в защита и ще излезе с налаганото от него 3-5-2.

Сърбинът е непреклонен спрямо триото Николай Бодуров, Нуно Пинто и Денис Давидов. Въпросните играчи отново са аут от мач на ЦСКА. Най-новото попълнение Томи Юрич е изостанал с подготовката и няма също да излезе на терена.

Петър Хубчев няма проблеми с контузени или наказани играчи и ще излезе с най-доброто, с което разполага в този момент. Единствено новото попълнение Франко Мазурек е с травма.

Кали Тиам и Филипе Нашименто обаче са на линия и ще бъдат титуляри. ЦСКА и Левски винаги са показвали, че могат да направят дерби. Очакванията са и днес да стане добър мач и да се получи равенство с малко голове.

ПРОГНОЗА: ЦСКА - Левски 1:1