Германия - Холандия, европейска квалификация от група "С". Стадион "Фолкспаркщадион", 21.45 часа българско време.

Вероятни състави:

Германия: Нойер, Зюле, Та, Клостерман, Халстенберг, Кимих, Кроос, Гюндоган, Гнабри, Ройс, Вернер

Холандия: Силесен, ван Дайк, де Лихт, Блинд, Фелтман, де Йонг, де Роон, Вайналдум, Бергвайн, Бабел, Депай

Прогноза на Gol.bg:

По традиция двата отбора имат стари сметки за уреждане и днешният сблъсък не прави изключение. Световният шампион за 2014 година може да нанесе сериозен удар по "лалетата", ако ги победи за втори път в настоящия квалификационен цикъл. 

Успехът на Маншафта с 3:2 в Амстердам през пролетта дойде с късен гол на Нико Шулц и сега момчетата на Роналд Куман жадуват за реванш. Германците показаха две коренно различни лица в споменатия двубой, защото дръпнаха с 2:0 преди почивката, но още до средата на втората част авансът им се изпари и победата в края дойде след голяма доза късмет. 

Това беше първи успех на германците на холандска земя от 23 години насам.  Друг интересен момент е, че Холандия стана отборът, вкарал най-много голове на Германия. Няма друга нация, която да е пронизвала германците цели 71 пъти. В исторически план Бундестимът води с 16:11 победи, при 16 регистрирани равенства. 

Съперниците нямат право на грешка, защото лидерът Северна Ирландия има пълен актив от 12 точки и днес почива, за да събере сили за домакинството си на Германия на 9 септември в мач, който може да отговори на много въпросителни за крайното подреждане в групата.

Макар да изостава в преките двубои с този противник, Холандия може да се похвали с поне два отбелязани гола на мач при последните си три срещи с Маншафта. И двата тима практикуват офанзивен футбол на висока скорост и няма как да отречем, че това съперничество е истинска наслада за всеки любител на играта. Очакваме равностоен мач без победител.

Прогноза: Германия - Холандия 1:1