Ирландия – България, приятелски мач, ст.: "Авива", Дъблин, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ирландия: Марк Трейвърс, Шеймъс Коулман, Джон Игън, Кевин Лонг, Конър Урихейн, Джеф Хендрик , Джош Кълън, Алан Джъдж, Джеймс Маклийн, Алан Браун, Джеймс Колинс

България: Христо Иванов, Георги Пашов, Георги Терзиев, Кристиян Димитров, Иван Горанов, Симеон Славчев, Васил Панайотов, Вандерсон, Кирил Десподов, Георги Миланов, Божидар Краев

Прогноза на Gol.bg:

В тази контрола националният ни отбор ще се опита да излезе от черната серия, в която се намира от осем мача без победа. В тях България направи четири равенства и допусна четири загуби. Всички ремита бяха с по резултат 1:1 (с Кипър, Словения, Черна гора и Косово), а единствено поражението с 0:4 от Англия дойде с повече от един гол разлика. Останалите бяха от Норвегия (0:1), Чехия (1:2) и Косово (2:3). От своя страна Ирландия се намира в добра форма и има три победи и четири загуби в последните си седем срещи.

Красимир Балъков разкри на вчерашната си пресконференция, че ще пусне експериментален състав в Дъблин. Пред дебют за "лъвовете" са 37-годишния вратар Христо Иванов, Георги Пашов и Васил Панайотов. Легендата ще направи десет промени от поражението на "Уембли". Единствено Вандерсон ще запази титулярната си позиция. Не е изключено и още един дебютант – Даниел Младенов, да стартира от 1-ата минута, но е по-вероятно Балъков да се спре на Кирил Десподов, който ирландците обявиха като голямата ни звезда.

Последните три мача между България и Ирландия завършиха 1:1. През 2004 г. това стана в контрола, а през 2009 г. в световни квалификации. Последният успех на "лъвовете" над "детелините" датира от 1987 г. с 2:1 в София. Иначе нашите никога не са побеждавали този противник като гост – две загуби и три ремита при голова разлика 2:7 за домакините. Общият баланс в съперничеството е по три победи за всеки, четири равенства и голова разлика 8:11 за ирландците.

Нашата прогноза е, че довечера България ще загуби без да отбележи гол.

Прогноза: Ирландия – България 2:0