Байерн Мюнхен – Цървена звезда, мач от Група В на Шампионската лига, стадион „Алианц Арена“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Байерн Мюнхен започва тази вечер в Шампионската лига с идеята да подобри представянето си от миналия сезон. Тогава баварците бяха отстранени на осминафиналите от бъдещия шампион Ливърпул.

Байерн се представя много силно на своя стадион в груповата фаза на турнира, като до този момент е в серия от 28 поредни мача с отбелязан гол. Тимът на Нико Ковач започна сезона с нападателен футбол и до момента вкара 15 гола в шестте си официални мача дотук.

И както всяка година, и сега голмайстор е Роберт Левандовски. Полякът дотук има 7 гола и се надява добрата му форма да продължи и срещу коравите сърби довечера. Очаква се довечера титуляр за баварците да започне Филипе Коутиньо, който влезе като резерва в мача с Лайпциг през уикенда.

Мачът довечера ще бъде първи между Байерн и Звезда от 2007 година насам, когато баварците спечелиха с 3:2 в групите на Купата на УЕФА. Цървена звезда ще играе в групите на Шампионската лига за втора поредна година, като венецът на миналогодишното им представяне бе победата над бъдещия първенец Ливърпул.

По пътя си към основната фаза на турнира момчетата на Владан Милойевич минаха през Судува, ХИК Хелзинки, Копенхаген и Йънг Бойс. Голямата звезда през миналия сезон бе централният нападател Милан Павков, който се разписа два пъти срещу Ливърпул.

Байерн ще бъде в почти пълен състав, като единствените отсъстващи са Давид Алаба и Леон Горецка. Така новото попълнение Люка Ернандес ще започне като ляв краен бранител, а в центъра на отбраната ще бъдат Жером Боатенг и Никлас Зюле. В предни позиции Кингсли Коман и Серж Гнабри ще подпомагат Левандовски, а Томас Мюлер най-вероятно ще получи почивка за сметка на Коутиньо.

Звезда ще бъде без наказания си португалски нападател Томане, който изтърпява наказание от мача с Йънг Бойс.

Резултат: 3:0