Саутхемптън – Челси, мач от 8-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Сейнт Мери", начало: 16.00 часа наше време

Вероятни състави:

Саутхемптън: Гън, Вестергор, Йошида, Беднарек, Бертранд, Хьойберг, Ромеу, Уорд-Праус, Буфал, Редмънд, Ингс

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Томори, Алонсо, Маунт, Жоржиньо, Канте, Педро, Вилиан, Ейбрахам

Прогноза на Gol.bg:

Домакините определено не се намират в добра форма преди този мача. Саутхемптън изгуби последните си две срещи във Висшата лига – 1:2 от Тотнъм с човек повече и 1:3 от Борнемут. От началото на сезона "светците" регистрираха четири поражения, две от които бяха у дома. Въобще, отборът има само три "сухи мрежи" на "Сейнт Мери" от двадесет и две срещи насам от началото на миналия шампионат и нито една през тази кампания.

Саутхемптън обаче успя да вкара гол във всяко едно от последните си седемнадесет домакинства във Висшата лига, но Челси неизменно печели при последните си четири мача в дома на "светците", като в два от случаите не допуска попадение – 3:0, 3:2, 2:0 и 2:1. Нещо повече, лондончани не са губили тук в шест поредни мача, в които домакините спечелиха само една точка.

Възпитаниците на Франк Лампард определено се съвземат след ужасното начало на сезона на "Олд Трафорд" (0:4) и отборът спечели следващите си две гостувания за първенство: 3:2 над Норич и 5:2 над Уувърхемптън. Но през календарната година Челси е допуснал 27 гола, като само Уотфорд (33) е инкасирал повече попадения, най-вече заради срамната загуба с 0:8 от Манчестър Сити.

Нашата прогноза е, че и двата отбора ще бележат днес, но победител няма да има.

Прогноза: Саутхемптън – Челси 2:2