Олимпиакос – Байерн Мюнхен, мач от група"В" на Шампионска лига, Атина, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Олимпиакос: Са, Елабделауи, Семедо, Мериа, Цимикас, Гилерме, Камара, Букалакис, Поденсе, Масурас, Гереро
Контузени: Бензия
Под въпрос: Валбуена, Торосидис

Байерн: Нойер, Павар, Боатенг, Ернандес, Алаба, Кимих, Тиаго, Коутиньо, Перишич, Гнабри, Левандовски
Контузени: Зюле

Прогноза на Gol.bg:

В миналия кръг Олимпиакос падна с 1:3 при гостуването си на Цървена звезда и сега е опрян до стената, ако иска да стигне поне до 3-то място в групата, което ще гарантира участие в Лига Европа през пролетния дял.

Поражението от сръбския гранд обаче е единствено за гърците в последните им 23 мача във всички турнири. В тях тимът записа още 19 победи и 3 равенства, едно от които беше срещу Тотнъм у дома – 2:2. Освен това Олимпиакос не е падал вкъщи от 10 поредни сблъсъка в Европа (7 успеха, 3 ремита), но сега серията изглежда към своя край.

44-кратният шампион на южната ни съседка е загубил последните си пет мача срещу противници от Бундеслигата, а тази вечер на пътя му излиза германският хегемон. На национално ниво, Байерн Мюнхен спечели едва една точка в последните си две срещи, но е с пълен актив в турнира на богатите. 

Двата отбора бяха в една група през сезон 2015/16. Баварците надделяха категорично и двата сблъсъка – 3:0 в Гърция и 4:0 в Мюнхен, и спечели групата. Олимпиакос завърши с 9 точки, колкото и Арсенал, но "елините" отпаднаха от Шампионска лига заради директните двубои с "топчиите" – 3:2 за гостите в Лондон и 3:0 за англичаните в Пирея.

Нашата прогноза е, че Байерн ще спечели тази вечер.

Прогноза: Олимпиакос – Байерн 1:2