Интер – Парма, мач от 9-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Скриниар, Де Врай, Бастони, Асамоа, Барела, Брозович, Галярдини, Кандрева, Мартинес, Лукаку
Контузени: Санчес, Сенси, Д'Амброзио

Парма: Сепе, Дармиан, Якопини, Галиоло, Пецела, Куцка, Ернани, Барила, Жервиньо, Кулушевски, Спрокати
Контузени: Лаурини, Алвеш, Инглезе

Прогноза на Gol.bg:

През седмицата Интер победи с 2:0 Борусия Дортмунд в Шампионска лига, като вкара голове и през двете полувремена – нещо, което тимът направи при последните си три успеха. Също така "нерадзурите" откриха резултата в четири от последните си пет срещи, от които отборът спечели три и загуби две.

В Серия "А" миланци имат само едно поражение, но заради него не са на върха в класирането – 1:2 от хегемона Ювентус на "Джузепе Меаца". В останалите си три домакински двубоя Интер регистрира три "сухи мрежи".

Вижте класирането в калчото

В последния кръг Парма разби с 5:1 Дженоа на "Енио Тардини" и се намира в средата на класирането. "Дуковете" победиха в три от последните си четири мача в калчото и определено се намират в добра форма. Далеч от дома обаче отборът има само един успех – 3:1 над Удинезе, и две загуби – 0:2 от Лацио и 0:1 от СПАЛ Ферара.

През миналия сезон Парма спечели гостуването си на Интер с 1:0 и не е губил последните си три срещи на този стадион – 1:1 и 3:3 при предните две визити. Преди  това "синьо-черните" бяха в серия от шест поредни домакински успеха над "жълто-сините", в които вкараха внушителните 18 гола и допуснаха 4.

Нашата прогноза е, че Интер ще спечели днес.

Прогноза: Интер – Парма 2:0