Ювентус – Милан, мач от 12-ия кръг на Серия "А", "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Рамзи, Пянич, Матюиди, Коста, Роналдо, Игуаин

Милан: Донарума, Калабриа, Мусакио, Романьоли, Ернандес, Крунич, Бенасер, Пакета, Сусо, Чалханоглу, ПьонтекПрогноза на

Gol.bg:

Време е за едно от най-големите дербита не само в Италия, но и в световен мащаб. Ювентус приема Милан като абсолютен фаворит заради моментните състояния на двата колоса.

"Бианконерите" са хегемон на Ботуша с осем поредни титли и четири последователни златни дубъла. От няколко години "росонерите" гонят зона "Шампионска лига", но така и не могат да изпълнят целта, която може да възвърне старата слава на клуба.

Сега ситуацията не е по-различна. Юве е лидер в Серия "А" с 29 точки от 9 победи и 2 равенства. Милан заема незавидното 11-то място с едва 13 т. и е по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до евроквотите.

Вижте класирането в Серия "А"

За капак, 7-кратният шампион на Стария континент има само загуби на новия стадион на торинци – осем от осем във всички турнири. Освен това Юве е в серия от осем поредни победи над Милан, отново за всички надпревари. В общия баланс предимството е на страната на "старата госпожа" – от 229 официални мача, "бианконерите" са спечелили 90, 66 са завършили наравно, 73 са за "червено-черните" при голова разлика 328:294.

Що се отнася до кадровите проблеми, Маурицио Сари няма да може да използва капитана Джорджо Киелини, който е аут за дълго време, както и Матия Перин и Марко Пяца, които така или иначе не влизат в плановете на клуба. Очаква се Матайс де Лихт да се завърне след лек проблем с глезена, който му попречи да играе при победата с 2:1 над Локомотив в Москва.

Големият отсъстващ за Стефано Пиоли е Сусо. Той има мускулен проблем, но все пак има шанс да играе. Аут е още и Матео Мусакио.

Нашата прогноза е, че Юве ще спечели довечера с традиционния за този сезон резултат, постиган седем пъти – 2:1.

Прогноза: Ювентус – Милан 2:1