Аталанта – Ювентус, мач от 13-ия кръг на Серия "А", ст.: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо, начало: 16.00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fposts%2F3241800255847181&width=500" width="500" height="613" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Прогноза на Gol.bg: 

Това е един от най-интересните мачове от кръга в Серия "А". Най-силната атака, тази на Аталанта с 30 гола, приема най-силната защита (Ювентус с 9 допуснати попадения).

"Синьо-черните" вече от няколко сезона правят фурор в калчото, а върхът беше миналата кампания, когато финишираха в топ 4 и сега, макар и не много успешно, играят в Шампионска лига. Именно участието в най-силния клубен турнир разклати формата на Аталанта. За последните 9 мача отборът има едва 2 победи, 4 равенства и 3 загуби.

Освен това тимът не е печелил от 4 срещи насам (3 ремита, 1 поражение), а при последното си домакинство падна с 0:2 от Каляри. Сега надеждите в Бергамо са свързано с паузата за национални отбори, която даде време на треньорския екип да реши проблема с кризата. Най-голямото притеснение пред Джан Пиеро Гасперини е свързано с голмайстора Дуван Сапата, който е с контузия. През миналия сезон колумбиецът наниза 4 попадения в 2 мача на Юве в Бергамо и най-вероятно ще се рискува с включването му в игра.

Вижте класирането в Серия "А"

От своя страна хегемонът на Ботуша победи с 1:0 Милан преди паузата и има 13 победи и 3 равенства от 16 двубоя през сезона. 11 от тях бяха спечелени с 1 гол разлика, а 7 от тях с резултат 2:1, което прави 63.64%. Ремитата на "черно-белите" обаче бяха извън Торино – 2:2 с Атлетико Мадрид, 0:0 с Фиорентина и 1:1 с Лече, което дава доза оптимизъм за Аталанта. Интересното е, че последните три срещи между двата отбора за първенство на "Атлети Адзури д'Италия" неизменно завършват при резултат 2:2.

За последно съперниците играха на този стадион за Купата на страната и "синьо-черните" детронираха Юве след здрав бой – 3:0. Въобще, Аталанта загуби само веднъж от шампионите в последните 5 случая. За днешната среща Маурицио Сари няма да може да разчита на Джорджо Киелини, който е аут поне до февруари, още на твърдите титуляри Алекс Сандро и Кристиано Роналдо. Блес Матюиди и Миралем Пянич са с проблеми, но попаднаха в групата и се очаква босненецът да стартира сблъсъка.  

Нашата прогноза е, че победител няма да има.

Прогноза: Аталанта – Ювентус 1:1