Евертън – Челси, мач от 16-ия кръг на Висшата лига, стадион „Гудисън Парк“, 14:30 часа, съдия Крейг Поусън

Контузени за Евертън: Коулман, Делф
Под въпрос за Евертън: Йери Мина
Контузен за Челси: Рюдигер

Прогноза

Раздялата с Марко Силва дойде очаквано за Евертън и сега въпросът за временния мениджър Дънкан Фаргюсън е дали може за вдъхнови Карамелите за силна игра срещу Челси. 

Факт е, че в тима на мърсисайдци има сериозно качество и отборът трябва да е доста по-нагоре от 18-ото място, но именно заради този срив задачата срещу лондончани няма да бъде лесно. 

Големият проблем за Евертън остава психологически, което естествено може да бъде използвано от хората на Франк Лампард, които обаче напоследък играят трудно срещу Сините от Мърсисайд. 

Челси няма гол в 3 поредни двубоя срещу Евертън и макар и от тези мачове да загуби само един, не се чувства особено комфортно в срещите. Добавяйки и това, че Карамелите спечелиха 6 от последните си 10 домакинства срещу лондончани, след  като преди това имаха само 5 победи в 24 е ясно, че в последните сезони те успяват да постигнат добри резултати срещу съперника от столицата. 

Тами Ейбрахам е на линия за Челси и значението му се усети сериозно срещу Астън Вила, когато се отчете с гол и асистенция за успеха с 2:1, за да може отборът му да се върне на победния път. 
 
По отношение на защитата може да се търси стабилност, но същото без съмнение се отнася и за домакините, така че е много вероятно и двата отбора да успеят да вкарат. 
 
Столичният тим сякаш се чувства по-комфортно, когато гостува и не случайно има 19 реализирани гола в 7 визити до момента в първенството. Скоростта в играта на състава носи дивиденти, така че домакините трябва да бъдат изключително внимателни в защита. 
 
При всички положения се очертава много интересен мач, който естествено е и труден за прогнозиране. Челси едва ли ще пропусне да вкара отново срещу Евертън, а и вероятността да загуби изглежда доста малка. 
 
Резултат: Евертън – Челси 2:2