Челси – Лил, мач от група "Н" на Шампионска лига, ст.: "Стамфорд Бридж", Лондон, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Джеймс, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Пулишич, Вилиан, Ейбрахам

Лил: Мeнqн, Селик, Джало, Габриел, Брадарич, Андре, Сумаре, Санчес, Иконе, Бамба, Осимен

Прогноза на Gol.bg:

Това е най-заплетената група в Шампионска лига, тъй като кръг преди края Аякс, Валенсия и Челси са с шансове за класиране на 1/8-финалите. Лил пък е твърдо на последната позиция и гостуването на "Стамфорд Бридж" е за чест и слава.

Добрата новина за лондончани е, че всичко е в техни ръце. В момента те се намират на 3-то място с 8 точки, но победа със сигурност ще ги прати във фазата на директните елиминации. Причината за това е, че Валенсия (8 т.) и Аякс (10 т.) се изправят един срещу друг и няма как и двата обора да спечелят.

Челси обаче се намира в лоша форма с 1 успех в последните си 5 мача (1 равенство, 3 загуби). През този сезон възпитаниците на Франк Лампард играят по-добре като гост и отборът още няма победа у дома в Шампионска лига. За сметка на това "сините" надделяха при визитите си на Аякс (1:0) и Лил (2:1) и направиха 2:2 с Валенсия.

От друга страна французите играят слабо далеч от дома в Европа. В последните 14 мача при визита, "песовете" имат само 1 победа, 5 ремита и 8 поражения. Тимът падна и при последните си 3 гостувания в Шампионска лига.

Нашата прогноза е, че ще има голове и в двете врати, но Челси ще вземе своето.

Прогноза: Челси – Лил 2:1