Интер – Барселона, мач от Група F на Шампионската лига, стадион „Сан Сиро“, 22:00 часа българско време.

 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Нето, Пеня

Защитници: Тодибо, Лангле, Вагуе, Юмтити, Фирпо, Пуиг, Араухо, Морер

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Аленя, Де Йонк, Видал

Нападатели: Суарес, Гризман, Перес, Фати

 

Прогнозата на Gol.bg:

Интер приема вече класиралия се за осминафиналите отбор на Барселона с голямата задача да последва каталунците. „Нерадзурите“ продължават свирепата битка за второто място в Група F с тима на Борусия Дортмунд.

Треньорът на Интер Антонио Конте няма да може да разчита на Алексис Санчес, който все още се възстановява от контузия в глезена. Отделно големи ще бъдат проблемите в средата на терена, където Стефано Сенси и Никола Барела също са с травми.

На разположение на Конте ще бъде Квадво Асамоа, който се възстанови от контузия в коляното и дори влезе като резерва срещу Рома. Антонио Кандрева пък преодоля болките в гърба. Ако опитният халф все пак не започне като титуляр, мястото му най-вероятно ще бъде заето от Данило Д‘Амброзио ли Валентино Лазаро.

За Барса твърдо аут са Осман Дембеле, Жорди Алба и Нелсон Семедо, докато Артур и Ансу Фати са под въпрос, след като пропуснаха мача с Майорка. Лионел Меси, Сержи Роберто и Жерард Пике пък бяха оставени извън групата за мача. Очаква се треньорът на каталунците Ернесто Валверде да даде почивка и на Луис Суарес, който имаше проблеми с травми от началото на сезона.

Така по всичко изглежда, че Самуел Юмтити, Артуро Видал и Карлес Перес ще започнат като титуляри. Същото се отнася и за Антоан Гризман, който в последно време показва все по-добра форма за каталунците.

Резултат: 1:1