Ювентус – Удинезе, мач от 16-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 16.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Данило, Джан, Бентанкур, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо
Контузени: Киелини, Кедира, Коста
Наказани: Куадрадо, Пянич

Удинезе: Мусо, Майо, Трост-Еконг, Нуйтинк, Ларсен, Фофана, Мандрагора, Де Паул, Авест, Лазаня, Окака
Контузени: Сема, Яяло

Вижте класирането в Серия "А"

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус не спечели два последователни мача на Ботуша (2:2 със Сасуоло, 1:3 от Лацио) за първи път от края на миналия сезон и сега е пристиснат до стената в преследването на Интер, който се намира на върха. От своя страна Удинезе е на 4 точки от зоната на изпадащите и няма какво да губи в Торино.

 

  • Кадрови проблеми

Маурицио Сари няма да може да разчита на Джорджо Киелини и Сами Кедира, които са аут за дълго. В лазарета е и Дъглас Коста, но неговото възстановяване върви добре. Родриго Бентанкур е здрав след травмата, която получи срещу Лацио. Очаква се уругвайският национал да смени наказания Миралем Пянич като реджиста в халфовата линия. Със санкция е и Хуан Куадрадо, което означава, че Данило за втори пореден мач ще започне титуляр за хегемона в Италия. Треньорът на "фриулите" Лука Готи няма да може да използва Кен Сема. Отсъствието на шведския полузащитник е голям проблем, тъй като е сред важните футболисти на Удинезе. С проблеми е и Мато Яяло.

 

  • Статистика

В последните си 9 мача в калчото Юве спечели само веднъж с над 2 гола разлика (3:1 над Аталанта), а 7 от 9-те домакински победи дойдоха само с 1 гол разлика. Освен това в последните си 6 срещи в Торино, "бианконерите" само веднъж имаха преднина на почивката, което е показателно, че отборът не играе на пълни обороти срещу противници от долната половина на таблицата. Удинезе определено не се намира в добра форма и спечели само 1 от последните си 7 мача в Серия "А". В останалите направи 2 ремита и падна 4 пъти. Тимът загуби и 5 от 7-те си визити през шампионата, като далеч от дома взе точки единствено от Верона (0:0) и Дженоа (3:1).

 

  • Прогноза

Юве спечели последните си три домакинства на Удинезе – 4:1, 2:0 и 2:1, но през 2015 г. гостите надделяха с 1:0 в Торино и се превърнаха в един от малкото отбори в Италия, който е побеждавал на "Алианц Стейдиъм". Но "бианконерите" неизменно ликуваха в това съперничество в последните 4 мача и нашата прогноза е, че ще стигнат до успеха и днес.

Прогноза: Ювентус – Удинезе 2:0