Арсенал – Манчестър Сити, мач от 17-ия кръг на Висшата лига, „Емиратс Стейдиъм“, 18:30 часа, съдия Пол Тиърни

Контузен за Арсенал: Тиърни, Себайос
Под въпрос за Арсенал: Пепе, Бейерин
Контузени за Ман Сити: Стоунс, Агуеро, Лапорт, Сане
Под въпрос за Ман Сити: Давид Силва

Прогноза

При 17 точки изоставане от Ливърпул ситуацията за шампиона Манчестър Сити не е никак розова, но с евентуална победа над Арсенал тимът поне ще има възможност да съкрати изоставането си до втория Лестър на 4 точки. 

Това ще бъде мач №200 за мениджъра на Гражданите Пеп Гуардиола начело на отбора и въпреки слуховете, че може да напусне след края на сезона, наставникът твърди, че е отдаден клуба и няма да си тръгва по-рано, независимо от очертаващото се разочарование във Висшата лига. 

Независимо от победата над Уест Хям в понеделник, Арсенал продължава с колебанията и със сигурност влиза като аутсайдер в този мач, особено след като загуби последните си 5 двубоя срещу съперника във всички турнири. Ново поражение ще означава, че лондончани губят 5 поредни пъти срещу един и същи съперник в първенството от периода 1983-1985 срещу Ман Юнайтед. 

На „Емиратс“ ситуацията изобщо не е розова с 5 поредни двубоя без победа у дома във всички състезания, а и при само една суха мрежа досега през кампанията във Висшата лига, доста трудности очаква защитата на тима. 

Серхио Агуеро може и да липсва отново за Гражданите, но пък Габриел Жезус е в добра форма, а и при положение, че бразилецът предпочита да вкарва при гостуванията и сега е много вероятно да намери мрежата, независимо че Рахийм Стърлинг не е в най-добрата си форма напоследък. 

Скоростта в атаките на Сити и това, че тимът все пак остава най-резултатният в шампионата с 44 гола означава, че и сега вероятността да спечели изглежда доста висока. 

Арсенал също може да се похвали с качество в нападението си в лицето на Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Никола Пепе, който срещу Чуковете блесна с гол и асистенция, но въпреки това всичко друго освен победа за Ман Сити ще изглежда като сериозна изненада. 

Резултат: Арсенал – Манчестър Сити 1:3