Ювентус – Лацио, мач за Суперкупата на Италия, ст.: "Кинг Сауд Юнивърсити", Рияд, 18.45 часа

Групата на Юве за мача:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fposts%2F3313431752017364%3A0&width=500" width="500" height="638" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Прогноза на Gol.bg:

Време е за Суперкупата на Италия, която за втора поредна година ще се проведе в Саудитска Арабия. Един срещу друг се изправят рекордьора по трофеи Ювентус (8) и Лацио, който е печелил двойно по-малко пъти от хегемона на Ботуша.

Двата отбора се срещнаха един срещу друг съвсем наскоро и "орлите" нанесоха първа загуба на "бианконерите" през сезона, след като като ги обърнаха от 0:1 до 3:1 на стадион "Олимпико" в Рим. През 2017 г. те отново спориха за Суперкупата на Италия и столичани се наложиха с 3:2. Така Юве има двоен повод да отмъсти на Лацио тази вечер.

Това ще е пети финал между "Старата госпожа" и Лацио. До момента са си разменили по две победи – 2:1 за "орлите" през 1998 г. и споменатото 3:2. Юве пък печели през 2013 г. с 4:0 и 2015 г. с 2:0.

Сега съперниците се намират в чудесни форми. Торинци имат три поредни успеха след поражението от Лацио, докато римляните са в невероятна серия от осем последователни успеха в Серия "А" и мечтаят да се намесят в борбата за титлата.

Проблемът за тях обаче е чудесната форма на Кристиано Роналдо. Португалската звезда се разписа във последните пет мача на Юве, като голът му срещу Сампдория беше впечатляващ. Лацио обаче разчита на Чиро Имобиле, който в калчото има внушителните 19 попадения, но не е вкарвал в последните три двубоя, което му се случва за път път през шампионата.

Нашата прогноза е, че по-големият опит на Юве ще си каже думата. 

Прогноза: Ювентус – Лацио 2:1