Ювентус – Парма, мач от 20-ия кръг на Серия "А", Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус посреща Парма в търсене на победа, за да запази крехкия си аванс пред Интер на върха в класирането. От своя страна гостите се борят за участие в Лига Европа през следващия сезон и всяка точка в Торино ще е от голяма полза по пътя към заветната цел.

  • Играчи във форма

Кристиано Роналдо отново изглежда неудържим и се разписа в последните шест мача на Юве. Срещу Каляри (4:0) петкратният носител на Златната топка заби и първия си хеттрик на Ботуша. От началото на сезона пък има 14 попадения в калчото и 2 асистенции. Единствено Чиро Имобиле от Лацио има повече – 20 гола.

Вижте класирането в Серия "А"

Андреас Корнелиус е играчът във форма за Парма. Датският национал има 6 попадения в 12 срещи, беше точен и при последната шампионатна победа (2:0 срещу Лече). 26-годишният играч обаче още не е вкарал при гостуване. Внимание трябва да се обърне и на Деян Кулушевски, който от следващия сезон ще играе в Юве. Младият швед има 4 попадения и е най-креативният състезател на Парма. 

 

  • Статистика

Победата на Юве с 1:0 на "Енио Тардини" в мач от 1-ия кръг беше първата за отбора през този сезон с гол разлика от общо 11. Това се равнява точно на 73,33%. Последният успех на хегемона на Ботуша в калчото също беше с минимален резултат – 2:1 над Рома на "Олимпико".

Продължавайки тази тема, точно един гол раздели двата отбора в четири от последните пет мача помежду им (3 победи за Юве, 1 равенство, 1 победа за Парма). Единственото изключение беше равенството 3:3 от миналия сезон, което дойде именно в Торино.

 

  • Форма 

Преди срещата Юве се намира в серия от четири последователни успеха в калчото, докато Парма надделя с 2:0 над Лече и има три успеха в последните си пет сблъсъка за първенство. "Дуковете" се представят добре и като гости през шампионата – по 3 победи, ремита и загуби.

Но през новия век спечелиха само две от 16-те си гостувания на Юве и загубиха 11. Победите са от 2010 година с 3:2 и 2011 г. с 4:1 като и през двата сезона "бианконерите" финишираха на незавидното 7-мо място. Нашата прогноза е, че тази вечер домакините ще вземат своето, но това няма да стане лесно.

Прогноза: Ювентус – Парма 2:1