Реал Мадрид – Севиля, мач от 20-яи кръг на Ла Лига, ст.: "Сантяго Бернабеу", начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Реал: Куртоа, Менди, Милитао, Варан, Карвахал, Модрич, Каземиро, Кроос, Иско, Бейл, Йович
Контузени: Асенсио, Азад
Под въпрос: Рамос, Бензема
Наказан: Валверде

Севиля: Вацлик, Навас, Карлош, Карисо, Ескудеро, Банега, Фернандо, Жордан, Хадади, Васкес, Де Йонг
Контузени: няма
Наказан: Окампос

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е голямото дерби от 20-ия кръг на Ла Лига. Преди него Реал Мадрид и Барселона делят върха в класирането, докато Севиля и Атлетико Мадрид са по петите на двата гранда и ще се борят до края, за да нарушат двуполюсния модел в Испания.

Треньорът на "белите" Зинедин Зидан има доста кадрови проблеми. Най-важните му футболисти – Серхио Рамос и Карим Бензема, до последно ще са под въпрос за сблъсъка. Защитникът има контузия в глезена, получена по време на триумфа за Суперкупата. Бензема въобще не игра в мини турнира.

Вижте класирането в Ла Лига

Двамата все пак тренираха с основната група и всичко е в ръцете на Зидан дали ще рискува с пускането им в игра. "Ще видим дали ще играят. Както винаги, няма да казвам какво ще правим. Всички искаме да сме на разположение. Имахме някои физически проблеми, но ще играем срещу един от най-силните отбори в Ла Лига и трябва да сме подготвени", заяви френската легенда.

Все пак се очаква двамата да останат резерви. Бензема е водещият голмайстор на Реал този сезон с 16 гола и 7 асистенции в 24 мача, докато Рамос е капитанът и отсъствието им може сериозно да се отрази.

Реал все пак доминира над Севиля в Мадрид. Андалусийците не са печелили на "Сантяго Бернабеу" от 2008 година, когато се наложиха драматично с 4:3. От тогава изминаха 12 срещи за Ла Лига и Купата на Краля в столицата. Всички те бяха спечелени от домакините, сред които и няколко разгрома с 5:0, 4:0, 7:3.

Нашата прогноза е, че добрата серия на Реал ще продължи и днес.

Прогноза: Реал – Севиля 2:1