Арсенал – Шефилд Юнайтед, мач от 23-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Емиратс", Лондон, начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Арсенал: Лено, Колашинац, Луис, Сократис, Мейтлънд-Найлс, Джака, Гендузи, Мартинели, Йозил, Пепе, Лаказет
Контузени: Чембърс, Торейра
Под въпрос: Колашинац, Белерин
Наказан: Обамеянг

Шефилд: Хендерсън, Башам, Игън, О’Конъл, Лундстрам, Норууд, Флек, Стивънс, Балдок, Моузет, МакБърни
Под въпрос: Мур, Верипс

Прогноза на Gol.bg: 

Арсенал приема приятната изненада на сезона Шефилд Юнайтед. Преди мача "топчиите" са в средата на таблицата и завръщане в Шампионска лига изглежда много трудна задача, макар че Микел Артета застана начело на отбора.

От своя страна "остриетата" са на 6-то място в класирането и могат да се похвалят с втората най-добра защита във Висшата лига с 21 допуснати гола. Единствено Ливърпул (14) има по-малко, а Лестър също е с 21 инкасирани попадения.

Вижте пълното класиране във Висшата лига

По-рано през сезона Шефилд победи с 1:0 Арсенал у дома. При последния сблъсък между двата отбора в Лондон обаче "топчиите" се наложиха с разгромното 6:0. Двубоят датира от септември 2008 г. и беше за Купата на лигата.

Сега Арсенал ще търси втория си успех под ръководството на Артета във Висшата лига. Първият беше с 2:0 над Манчестър Юнайтед у дома. После той постигна още един успех вкъщи – 1:0 над Лийдс Юнайтед, но мачът беше от ФА Къп.

След тежките гостувания на Манчестър Сити и Ливърпул, загубени с по 0:2, Шефилд се върна на верния път след 1:0 над Уест Хям у дома. Интересното е, че на "Етихад" и "Анфийлд" бяха първи поражения за "остриетата" като гост през сезона в първенството. Преди тях статистиката им показваше 3 победи и 6 равенства.

Нашата прогноза е, че двата отбора ще поделят точките.

Прогноза: Арсенал – Шефилд 1:1