Манчестър Юнайтед – Бърнли, мач от 24-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 22:15 часа, съдия Джонатан Мос

Контузени за Ман Юнайтед: Рашфорд, Погба, Мактомини, Туанзебе, Рохо
Под въпрос за Ман Юнайтед: Линдельоф
Контузени за Бърнли: Барнс, Гудмундсон

Прогноза

Без Маркъс Рашфорд и след лоша загуба от Ливърпул, Манчестър Юнайтед ще трябва да доказва срещу Бърнли, че ще продължи да бъде конкурент за място в Топ 4. Победа ще доближи състава до Челси само на 3 точки, но и поне донякъде ще реваншира тима пред феновете му след неприятната развръзка на "Анфийлд". 

Червените дяволи гонят дубъл срещу съперника и това е от мачовете, които трябва задължително да бъдат спечелени, но през този сезон отборът се издъни в доста такива срещи, така че феновете със сигурност не смятат успеха за гарантиран. 

Виненочервените обърнаха изненадващо Лестър в последния си мач, за да спрат серията си от поражения, но не са печелили на „Олд Трафорд“ от 1962-а година в първенството. Все пак в тези 15 гостувания имат 7 равенства. 

Домакините могат да почерпят вдъхновение от двете си последни домакинства, в които вкараха по 4 гола, но определено играта не беше впечатляваща, а и Рашфорд имаше сериозно участие в тези мачове, така че сега ситуацията се променя. 

Антони Марсиал ще трябва да поеме отговорността за Юнайтед и да покаже, че критиките към него са неоснователни. Има сериозна вероятност и младокът Мейсън Грийнууд също да стартира след серията си добри изяви напоследък. Червените дяволи трябва да внимават за статичните положения на съперника и за Крис Ууд, който има сериозен голмайсторски нюх. 

При всички положения се очертава поредният труден двубой за Ман Юнайтед, в който тимът ще трябва да показва качества и класа. Хуан Мата би бил полезен в един подобен двубой и макар че мнозина да смятат, че Бърнли може да измъкне нещо, това все пак трябва да бъде победа за домакините, която ще донесе поне малко спокойствие за тях и мениджъра Оле Гунар Солскяер. 

При трудностите на Челси напоследък 4-ото място определено остава отворено, а именно такива срещи могат да приближат претендентите за позицията до него, така че домакините трябва да направят всичко по силите си, за да триумфират. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Бърнли 2:1