Рома – Лацио, мач от 21-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико", Рим, начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави: 

Рома: Лопес, Спинацола, Манчини, Смолинг, Коларов, Кристанте, Верету, Юндер, Л. Пелегрини, Клуйверт, Джеко Контузени: Мхитарян, Дзаниоло, Дзапакоста, Диавара, Пероти

Лацио: Стракоша, Луис Фелипе, Ачерби, Раду, Лазари, Милинкович-Савич, Лейва, Луис Алберто, Лулич, Кайседо, Имобиле Контузени: Марушич, Каталди, Лукаку

Прогноза на Gol.bg:

През седмицата и двата отбора бяха елиминирани от 1/4-финалите за Купата на Италия. И какъв по-добър момент да се реваншират пред феновете си с победа над градския съперник.

Добрата новина за Рома е завръщането на Един Джеко, който изтърпя наказание при отпадането от хегемона Ювентус (1:3). Босненецът със сигурност ще поведе атаката на "вълците", което означава, че Никола Калинич отново ще се върне на пейката.

Вижте класирането в Серия "А"

Джеко преследва своя гол №71 за Рома в Серия "А", с което ще се изравни с Дино Да Коста на 8-мо място във вечната ранглиста на отбора в калчото. Човекът във форма за Лацио безспорно е Чиро Имобиле.

Той има внушителните 23 попадения в 19 срещи в първенството и води убедително в голмайсторската листа. Лацио пък се намира в невероятна форма и е в серия от 11 поредни успеха в Серия "А".

До момента само четири пъти в историята отбори са постигали 12 или повече последователни успеха. Интер през сезон 2006/07 и Ювентус през 2013/14, 2015/16 и 2017/18. И при тези случаи накрая "нерадзурите" и "бианконерите" триумфират със Скудетото.

През есента Рома и Лацио не се победиха – 1:1, а статистиката за последните 6 дербита за първенство е равна: по 2 успеха за всеки и 2 равенства. Нашата прогноза е, че и днес няма да има победител.

Прогноза: Рома – Лацио 2:2