Реал Мадрид – Атлетико Мадрид, мач от 22-ия кръг на Ла Лига, ст.: "Сантяго Бернабеу", начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Реал: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Валверде, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бензема
Контузени: Азар, Асенсио

Атлетико: Облак, Трипиър, Фелипе, Савич, Лоди, Ерера, Партей, Саул, Коке, Кореа, Мората
Контузени: Коста, Феликс, Ариас

Прогноза на Gol.bg:

Време е за дербито на Мадрид. Мачът е много важен и за двата отбора, тъй като Реал води битка с Барселона за титлата, докато Атлетико се смъкна до 5-та позиция след неуспешни мачове в Ла Лига.

Това ще е 83-ти сблъсък между двата отбора на "Сантяго Бернабеу" в Ла Лига. "Кралете" имат тотално превъзходство – 52 победи, 15 равенства и още толкова загуби. "Дюшекчиите" обаче не са губили на този стадион в мач за първенство от 2012 г. От тогава са изминали 7 срещи, 4 от които завършиха наравно, а гостите спечелиха 3. И в последните 3 дербита тук няма победител.

Вижте класирането в Ла Лига

Сега обаче Реал се намира в чудесна форма и не познава вкуса на поражението 20 мача насам във всички турнири. В тях отборът на Зинедин Зидан постигна 14 успеха и 6 ремита. Последната загуба е от 19 октомври 2019 г. с 0:1 при гостуването на Майорка.

Атлетико пък се провали в последните си два сблъсъка в Ла Лига, което коства мястото на отбора в Топ 4. В последния кръг Леганес изненадващо измъкна 0:0 на "Уанда Метрополитано", а преди това Ейбар надделя над "дюшекчиите" с 2:0 у дома.

Реал и Атлетико наскоро играха един срещу друг. Мачът беше финал за Суперкупата на Испания и "белите" спечелиха след дузпи. Нашата прогноза е, че символичните домакини ще победят и днес.

Прогноза: Реал Мадрид – Атлетико Мадрид 2:1