Верона – Ювентус, мач от 23-ия кръг на Серия "А", ст.: "Марк Антонио Бентегоди", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Верона: Силвестри, Давидович, Кумбула, Рахмани, Лазович, Велосо, Амрабат, Фараони, Песина, Дзакани, Вере
Контузени: няма

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Рабио, Пянич, Бентанкур, Рамзи, Дибала, Роналдо
Контузени: Киелини, Кедира, Данило, Демирал

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус гони задължителна победа при гостуването си на Верона, но задачата няма да бъде никак лесна. Новакът в Серия "А" се намира в превъзходна форма и не познава вкуса на загубата от седем поредни мача.

В тях отборът записа три победи и четири равенства, включително 1:1 с Милан на "Сан Сиро" и 0:0 с Лацио на "Олимпико". На своя стадион "Марк Антонио Бентегоди" Верона спечели последните два двубоя – 3:0 над Лече и 2:1 над Дженоа. Последната загуба дойде от Рома с 1:3.

Вижте класирането в Серия "А"

От своя страна хегемонът на Ботуша се върна на победния път – 3:0 над Фиорентина у дома, с което забрави за загубата от Наполи (1:2) в предния кръг. Кристиано Роналдо се намира във фамозна форма и не е пропуснал да се разпише в девет поредни мача в калчото.

По-рано през сезона Юве надделя над Верона у дома с 2:1 и се намира в серия от четири поредни победи над този съперник. През 2016 г. обаче отборът от града на Ромео и Жулиета сломи "бианконерите" с 2:1. Но срещата беше от предпоследния кръг, когато веронци вече бяха изпаднали, а торинци си бяха осигурили титлата.

Нашата прогноза е, че Юве ще вземе своето, но няма да е никак леко.

Прогноза: Верона – Ювентус 1:2