Ливърпул – Уест Хям, мач от 27-ия кръг на Висшата лига, стадион „Анфийлд“, 22:00 часа, съдия Джонатат Мос

Контузени за Ливърпул: Хендерсън, Шакири, Клайн
Контузени за Уест Хям: Фредерикс, Ярмоленко, Уилшър

Прогноза

Трудно е да очакваме Ливърпул да не победи Уест Хям и да направи поредната си крачка към титлата. Разликата в класите просто е много голяма и Червените едва ли ще пропуснат да вземат 18-а поредна победа и да изравнят рекорда на Манчестър Сити. 

Поражението от Атлетико Мадрид в Шампионската лига вероятно само ще ядоса хората на Юрген Клоп, след като неговият тим определено не игра особено добре, така че за Чуковете предстоят меко казано трудни минути на „Анфийлд“. 

Лондончани паднаха у дома от мърсисайдци в края на януари с 0:2 и имат едва една победа в последните си 46 гостувания на съперника, като в 31 от тези срещи не успяха и да се разпишат. Сега прогнозите изглеждат още по-мрачни, макар че в английския футбол всичко е възможно. 

Ливърпул си върна стабилността в защитата и в последните 11 мача тимът допусна едва едно попадение (от Уулвърхемптън), което е наистина забележително. Липсата на Джордън Хендерсън едва ли ще се усети, защото Фабиньо и Кейта са на линия, а и Милнър е опция. 

Лидерът в класирането е с 20 поредни домакински победи в лигата, като серията продължава вече повече от година. Поредицата без загуба у дома в шампионата пък вече е 53 срещи – от 1:2 срещу Кристъл Палас през април 2017-а! 

Мане, Салах и Фирмино могат да преодолеят всяка защита, но в този етап от сезона тимът може да мисли повече как да контролира двубоите, след като вземе аванс от 2-3 гола и да спести малко сили за предстоящите важни битки. 

Дейвид Мойс вероятно отново ще заложи на Михаил Антонио в нападение и поражение с 0:2, както срещу Манчестър Сити, би било отличен резултат за неговия тим. При всички положения прогнозата е за победа за домакините, защото всичко друго ще бъде сензация. Въпросът е каква ще бъде головата разлика, като все пак ще заложим на класиката. 

Резултат: Ливърпул – Уест Хям 3:0