Астън Вила – Манчестър Сити, финал в турнира за Купата на Лигата в Англия, стадион „Уембли“, 18:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Манчестър Сити излиза във финала за Купата на Лигата със самочувствието от гръмката победа с 2:1 над Реал Мадрид в първия осминафинал за Шампионската лига. Хората на Пеп Гуардиола спечелиха последните две издания на турнира и сега се надяват да направят своеобразен хеттрик.

Проблемите пред Гуардиола са свързани със защитата където Аймерик Лапорте получи нова контузия и най-вероятно няма да играе поне три седмици. Така се очаква в центъра на защитата да си партнират Фернандиньо и Николас Отаменди. Очаква се титуляр да започне Серхио Агуеро, който изгледа триумфа на „Бернабеу“ от пейката.

„Хубаво е, че ще играем финал след толкова позитивен резултат в Мадрид, но вече трябва да мислим само за мача с Астън Вила. Знам, че ще е трудно, все пак е финал. Подготвени сме да играем през 3-4 дни. Страхотно е, че сме на финала и ще опитаме да го спечелим“, каза Гуардиола.

Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит също има някои проблеми в състава, включително за вратарския пост, където за титулярно място спорят Йорян Ниланд и Пепе Рейна. Дани Дринкуотър няма право да играе, така че Марвелос Накамба ще започне от началото. На разположение на Смит са още Конър Хурикейн, Трезеге и Бцорн Енгелс.Аут за мача е Джон Макгин.

Резултат: 0:2