Ювентус – Милан, 1/2-финален реванш за Купата на Италия, ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 22.00 часа наше време, 1:1 в първия мач

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Сандро Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Кедира, Бентанкур, Матюиди, Коста, Роналдо, Дибала
Треньор: Маурицио Сари

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Калабриа, Бенасер, Кесие, Бонавентура, Пакета, Чалханоглу, Ребич
Треньор: Стефано Пиоли

Прогноза на Gol.bg:

Футболът в Италия се завръща! При това само с какъв мач. Един срещу друг се изправят хегемонът Ювентус и спящият гигант Милан в 1/2-финален реванш за Купата. Първата среща на "Сан Сиро" завърши 1:1, което прави шампионите фаворит.

Но те се добраха до равенството с гол от спорна дузпа на Кристиано Роналдо в 90-ата минута и показаха много безидеен футбол в предни позиции. Сега не е ясно в каква форма се намират двата отбора заради принудителната пауза от пандемията от коронавирус.

Лошата новина за гостите е контузията на звездата им Златан Ибрахимович, който със сигурност пропуска мача. Атаката ще поведе Анте Ребич, който преди спирането на футбола, се намираше във великолепна форма и имаше 4 гола в последните 5 мача.

Добрата новина за Юве е завръщането на Сами Кедира. Очаква се световният шампион да започне титуляр и ще е като ново попълнение за Маурицио Сари. Родриго Бентанкур пък ще заеме мястото на Миралем Пянич, който е усилено спряган за трансфер в Барселона и ПСЖ.

Статистиката е изцяло в полза на Ювентус. "Бианконерите" не са губили от Милан в 11 поредни мача във всички турнири:  9 победи и 2 равенства. В ремитата влиза и срещата за Суперкупата на Италия през 2016 г. Тя завърши 1:1, а при дузпите "росонерите" спечелиха. Без нея, Юве не е падал от "росонерите" в 10 поредни сблъсъка.

7-кратният европейски първенец на Европа се чувства кошмарно на "Алианц Стейдиъм", където има само загуби. И според нас черната серия ще продължи и довечера.

Прогноза: Ювентус – Милан 1:0