Наполи – Интер, мач от 1/2-финалите за Купата на Италия, ст.: "Сан Паоло", 1:0 в първия мач, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Наполи: Оспина, Руи, Максимович, Манолас, Ди Лоренцо, Деме, Жиелински, Руис, Кайехон, Мертенс, Милик
Треньор: Дженаро Гатузо

Интер: Ханданович, Бастони, Де Врай, Шкриняр, Бираги, Барела, Ериксен, Брозович, Моузес, Мартинес, Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Прогноза на Gol.bg:

Наполи и Интер се изправят в място за финал за Купата на Италия, който ще се състои на 17 юни. Там съперник ще е Ювентус.

Южняците спечелиха първата среща на "Джузепе Меаца" с 1:0, което им дава предимство. Голът вкара Фабиан Руис, а Интер завърши мача с трима нападатели и плеймейкър, но така и не затрудни вратаря Давид Оспина.

Очаква се Дженаро Гатузо да заложи в предни позиции на Дрис Мертенс, Хосе Кайехон и Аркадиуш Милик, който е изненадващо свързван с трансфер в Ювентус.

Антонио Конте няма да изневери на любимата си схема 3-5-2. Звездното попълнение от зимата Кристиан Ериксен ще стартира зад ударното дуо в атака Ромелу Лукаку – Лаурато Мартинес, известни на Лу-Ла. Датският национал все още не е показал най-добрата си форма, не е ясно в какво състояние ще е и сега заради принудителната пауза заради пандемията от коронавирус.

Последната среща между двата отбора на "Сан Паоло" беше на 6 януари за Серия "А". Интер спечели с 3:1 и сега ще се опита да повтори резултата. Нашата прогноза е, че победител няма да има и Наполи ще играе финал.

Прогноза: Наполи – Интер 1:1