ЦСКА – Локомотив Пловдив, мач от 26-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Българска армия", начало: 21.00 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Занев, Мазику, Пинто, Малинов, Белтраме, Кери, Евандро, Соу
Треньор: Милош Крушчич

Локомотив: Луков, Малембана, Масоеро, Диниш, Карагерен, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Салинас, Малонга, Илиев
Треньор: Бруно Акрапович

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА и Локомотив Пловдив излизат в пряка битка за 2-то място в първенството. Треньорите Милош Крушчич и Бруно Акрапович ще могат да разчитат на всичките си най-добри футболисти, с които разполагат.

Мачът ще бъде по-специален за треньора на "червените". Неговият дебют беше именно срещу "черно-белите", но столичани загубиха с 0:1 в Пловдив. Това е и едно от двете поражение на Крушчич начело на ЦСКА. Другото беше от Царско село (1:2).

Но под негово ръководство "армейците" се превърнаха в безпощаден домакин. На "Българска армия" те са спечелили 13 от 15 възможни точки. Единствено Лудогорец не падна след 0:0.

Освен това ЦСКА не  допускал гол в Борисовата градина близо 10 месеца. За последно Арда Кърджали вкара на 18 август при загубата си с 2:3.

Локомотив обаче е с най-силното нападение у нас с 48 попадения в 25 мача. Гостите ще са в приповдигнато настроение, след като във вторник надделяха с 2:0 над Левски в първи 1/2-финален мач за Купата на България.

В последните 7 мача между двата отбора в София, ЦСКА спечели 3, пловдивчани 1, а 4 завършиха наравно. Нашата прогноза е, че довечера няма да има много голове и домакините ще спечелят трудно.

Прогноза: ЦСКА – Локомотив Пловдив 1:0