Манчестър Сити – Арсенал, отложен мач от Висшата лига, стадион „Етихад“, 22:15 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузени за Арсенал: Торейра, Чеймбърс

Прогноза

След 3 месеца принудителна пауза и в дните, в които трябваше да се играят мачовете от Европейското първенство, европейските клубове ще доиграят сезоните си в необичайно време в разгара на лятото. 

Затова и много въпросителни съществуват относно формата на отборите от Висшата лига, която се подновява с два отложени мача, вторият от които е сериозно дерби – Манчестър Сити – Арсенал. 

Пеп Гуардиола вече изрази опасения, че отборите няма да са готови, но в крайна сметка кампанията трябва да бъде завършена. Това, което Гражданите могат да направят е само да отложат празненствата на Ливърпул, при това със съвсем малко, тъй като изоставането им е огромно – 25 точки. 

Второто място също изглежда гарантирано, макар че преднината пред Лестър е само 4 точки и в оставащите мачове Гуардиола вероятно ще заложи на ротации и обиграване на състава за срещите от ФА Къп и Шампионската лига през август. 

За Сити няма контузени футболисти, след като Лапорт и Сане се възстановиха за домакините, като германецът може да запише първото си участие от август насам. При Арсенал липсват единствено трайно пострадалите Лукас Торейра и Калъм Чеймбърс. 

Микел Артета заяви, че се надява познанието на обстановката да му помогне срещу бившия му тим, който е в серия от 6 поредни победи над лондончани във всички турнири и доминира сериозно в това съперничество напоследък. 

Серхио Агуеро има 10 гола в последните си 12 двубоя срещу Артилеристите, но основната въпросителна е дали паузата се е отразила добре на Рахийм Стърлинг, който няма гол в 12 поредни срещи. Кевин де Бройне също ще иска да покаже, че е запазил формата, в която бе и преди прекъсването. 
 
Арсенал излезе в принудителна почивка в добра серия – 4 победи и 4 равенства в първенството през 2020-а, но тимът се нуждае от спечелени мачове, за да увеличи шансовете си за място в Топ 4. Представянето като гости не е обнадеждаващо, а и отново за головете ще трябва да се разчита на Пиер-Емерик Обамеянг, след като Александър Лаказет не се е разписал в последните си 13 визити в шампионата. 
 
При всички положения двубоят е страшно трудно да бъде прогнозиран заради неяснотите относно състоянието на двата отбора и необичайната обстановка. Домакините при всички положения са фаворити, но защитата не е най-силното звено, което може да донесе проблеми. 
 
Загубата в градското дерби за Сити в последния мач на отбора със сигурност е забравена, а и без съмнение Небесносините ще се стремят да продължат доминацията си срещу Арсенал и би трябвало да успеят да го направят. 
 
Резултат: Манчестър Сити – Арсенал 3:1