Тотнъм – Манчестър Юнайтед, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион „Уайт Харт Лейн”, 22:15 часа, съдия Джонатан Мос

Наказан за Тотнъм: Деле Али
Под въпрос за Тотнъм: Ло Селсо
Контузени за Ман Юнайтед: Туанзебе, Джоунс

Прогноза

Двубоят между Тотнъм и Манчестър Юнайтед със сигурност е сред ключовите в стремежа и на двата тима да стигнат до Топ 4. 

Може да се каже, че принудителната пауза се отрази позитивно и на двата състава, които успяха да възстановят важни фигури. Хари Кейн и Хюн Мин Сон се очаква да стартират за Шпорите, както обяви Жозе Моуриньо, докато на разположение на Оле Гунар Солскяер отново са Маркъс Рашфорд и Пол Погба. 

Лондончани ще трябва да се оправят без наказания Деле Али, но завръщането на Кейн и Сон със сигурност е изключително позитивно за отбора, който бе в лоша форма преди прекъсването, като загуби последните си два мача в шампионата и бе в серия от 6 срещи без успех във всички турнири. 

В същото време Юнайтед бе вдъхновен от новото попълнение Бруно Фернандеш и записа и отвори серия от 10 мача без поражение, като записа 2 победи и 2 равенства в шампионата. Освен това Червените дяволи спечелиха 3 от последните 4 мача срещу лондончани, а Рашфорд вкара 3 гола в последните си 2 участия срещу Тотнъм. 

Статистиката обаче едва ли има особено голямо значение след толкова дълга пауза и със сигурност състоянието на отборите като моментна форма е неясно, което прави сблъсъка крайно любопитен и с много неизвестни. 
 
Домакините би трябвало да се пределно мобилизирани в стремежа да спечелят и да запазят шансове за Топ 4. Хари Кейн бележи рядко срещу Юнайтед, като има само 2 гола в 11 мача срещу тях, но все пак завръщането му е отлична новина при трудностите, които Шпорите имаха в нападение. 
 
Очаква се Оле Гунар Солскяер да остави Погба на пейката поне в началото, но пък Рашфорд вероятно ще стартира. Равенството изглежда като нелоша развръзка за гостите, макар че победата естествено би била още по-добра. Тя би била постигната трудно, като тактическото надиграване между треньорите ще е много интересно. 
 
Затова предпазливостта може би ще властва, предвид сериозната пауза. Тотнъм изглежда като отбора, който би поел повече рискове, но ще трябва да се пази от контрите на Юнайтед, който ще се стреми да нанесе удара си именно при подобни ситуации. 
 
Резултат: Тотнъм – Манчестър Юнайтед 1:1