Интер – Сампдория, мач от 25-ия кръг на Серия "А", ст.: "Джузепе Меаца", начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Скринияр, Де Врай, Бастони, Кандрева, Барела, Галярдини, Йънг, Ериксен, Лукаку, Мартинес
Треньор: Антонио Конте

Сампдория: Аудеро, Бережински, Тонели, Йошида, Депаоли, Екдал, Линети, Янкто, Муру, Рамиреш, Габиадини
Треньор: Клаудио Раниери 

Прогноза на Gol.bg: 

Интер няма право на грешна стъпка в преследването на хегемона Ювентус и Лацио в борбата за титлата. В момента "нерадзурите" заемат 3-то място в класирането с 54 точки, докато торинци и римляните имат съответно 63 и 62 т. Миланци обаче са с мач по-малко, именно домакинството на Сампдория.

От своя страна "моряците" се борят за спасение и в момента заемат 16-то място в класирането с 26 т., само с една повече от Дженоа и Лече, който е в опасната зона. Това ще е първи мач за възпитаниците на Клаудио Раниери след подновяването на футбола, докато Интер направи 1:1 с Наполи за 1/2-финалите за Купата на Италия и отпадна.

Тази вечер Антонио Конте няма да може да разчита на Стефано Сенси и Марсело Брозович. Дилемата пред него е на кого да заложи в средата на терена до Николо Барела. Вариантите са Роберто Галярдини и Борха Валеро, като първият е с предимство. Зад атомното нападение Ромелу Лукаку – Лаутаро Мартинес ще действа Кристиан Ериксен.

От своя страна гостите пътуваха до Милано без ветерана Фабио Куалярела, който е контузен. Атака ще поведат Гастон Рамиреш и Маноло Габиадини. Треньорът на Самп Клаудио Раниери ще заложи от 1-ата минута на двама бивши футболисти на големия съперник на Интер – Юве. Това са вратарят Емил Аудеро и опитният халф Албин Екдал.

През есента Интер победи Сампдория с 3:1 като гост. На "Джузепе Меаца" домакините спечелиха последните две срещи срещу този съперник – 2:1 и 3:2, а през новия век гостите са надделявали само един път на този стадион във всички турнири. Това стана през 2017 г. с 2:1. В останалите случаи "нерадзурите" се наложиха 11 пъти, 6 мача завършиха без победител.

Нашата прогноза е, че Интер ще вземе своето без особени проблеми.

Прогноза: Интер – Сампдория 3:0