Болоня – Ювентус, мач от 27-ия кръг на Серия "А", ст.: "Ренато Дал’Ара", начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Болоня: Скорупски, Дийкс, Денсвил, Данило, Томиясу, Медел, Поли, Бароу, Сориано, Орсолини, Паласио
Контузен: Олсен
Наказани: Бани, Сантандер, Шутен
Треньор: Синиша Михайлович

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Де Шилио, Бентанкур, Рамзи, Матюиди, Коста, Роналдо, Дибала
Контузени: Сандро, Киелини, Демирал, Игуаин
Наказани: няма
Треньор: Маурицио Сари

Прогноза на Gol.bg:

Юве подновява похода си към девета поредна титла на Серия "А", но напрежението при "старата госпожа" е голямо. Отборът не успя да вкара гол в два поредни мача – 0:0 с Милан и 0:0 с Наполи за Купата, а финалът с южняците беше загубен с дузпи.

Освен това шампионите са отбелязали поне 3 попадения само веднъж в последните си 10 срещи във всички турнири. Това стана при 3:0 над Фиорентина в началото на февруари, а два от головете бяха от дузпи на Кристиано Роналдо.

Торинци спечелиха и само едно от последните си шест гостувания (2:1 над СПАЛ Ферара), а в останалите случаи направиха 2 равенства и допуснаха 3 загуби. Статистиката включва и финала с Наполи (до 90-ата мин.) и визитата на Олимпик Лион (0:1) в Шампионска лига. Останалите три мача са с Милан (1:1), Верона (1:2) и Наполи (1:2) за Серия "А".

Това ще е първа среща за Болоня след подновяването на футбола. Треньорът Синиша Михайлович заяви, че този факт дава предимство на Юве, но обеща, че отборът му няма да изневери на стила си. "Ще играем както винаги, да спечелим. Очаква ни труден мач, но със сигурност няма да излезем като загубили още преди първия съдийски сигнал. По време на паузата се опитахме да работим върху тактиката и манталитета ни. Любопитно ми е да видя как ще реагираме на терена", каза спецът.

Допреди прекъсването на футбола, Болоня изпадна в лека криза – загуби от Лацио (0:2) в Рим и Дженоа (0:3) у дома. Между двете поражения отборът направи 1:1 срещу Удинезе вкъщи. На "Ренато Дал’Ара" Юве не е губил от 1998 година. Оттогава изминаха 19 мача във всички турнири, от които гостите спечелиха 14 и 5 завършиха наравно. Освен това торинци победиха при последните си 4 гостувания на Болоня: 1:0, 2:0, 3:0 и 2:1.

Нашата прогноза е, че срещата ще бъде изключително тежка за хегемона на Ботуша и очакваме кризата в Юве да се задълбочи тази вечер.

Прогноза: Болоня – Ювентус 1:1