Левски – Локомотив Пловдив, 1/2-финален реванш за Купата на България, 0:2 в първия мач, ст.: "VIVACOM Арена Георги Аспарухов", начало: 20.30 часа

Вероятни състави:

Левски: Георгиев, Миланов, Каргас, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Славчев, Паулиньо, Алар, Иванов; Робърта
Треньор: Георги Тодоров

Локомотив Пловдив: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Умарбаев, Витанов, Томашевич, Карагарен,  Салинас, Д. Илиев, Малонга
Треньор: Бруно Акрапович

Прогноза на Gol.bg:

Левски гони чудото в 1/2-финалния реванш за Купата на България, след като загуби с 0:2 от Локомотив Пловдив в първата среща, която се игра преди две седмици. "Сините" имат горчив опит през този сезон, когато трябваше да заличават пасив: 0:3 от АЕК Ларнака в Лига Европа. На реванша на "Герена" домакините се хвърлиха в атаки още от 1-ата минута, но забравиха за защитата и паднаха с унизителното 0:4.

Добрата новина за Левски сега е, че отборът вкара 6 гола в 2 мача, след като Георги Тодоров смени Петър Хубчев на треньорския пост. Сега спецът има леки кадрови проблеми. Янис Каргас и Кали Тиам са с контузии, но се очаква да стиснат зъби и да започнат титуляри. Очаква се от 1-ата минута да стартира и Симеон Славчев, който набира форма и вкара гол в дербито срещу ЦСКА, завършило 3:3.

Добрата новина за Локомотив Пловдив е, че наказанието на Милош Петрович изтече и със сигурност ще е титуляр. Той пропусна загубата с 0:1 от Славия и след мача треньорът Бруно Акрапович определи отсъствието му като ключово за загубата от "белите". Намиращият се в слаба форма Анте Аралица пък ще отстъпи мястото си на новото попълнение Доминик Малонга. Французинът бе взет в началото на март, като се разписа в първите си два мача – контролата с Царско село преди рестарта (2:0) и срещу Етър (2:0) при подновяването на първенството.

През този сезон Левски и Локо Пловдив вече се срещнаха в София и "сините" спечелиха с 1:0. Въобще, столичани надделяха в 4 от последните си 3 домакинства на този съперник: още едно 1:0 и 5:0 през 2017 г., а през 2019 г. срещата завърши 1:1. В исторически план Левски е побеждавал "смърфовете" у дома 52 пъти, равенствата са 6, загубите също 6. Нашата прогноза , че Локо ще успее да вкара гол, с което ще сложи край на надеждите на 26-кратния шампион на България да играе финал.

Прогноза: Левски – Локомотив Пловдив 1:1