Челси – Манчестър Сити, мач от 31-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 22:15 часа, съдия Стюарт Атуел

Контузени за Челси: Томори, Хъдзън-Одой
Контузени за Ман Сити: Агуеро, Гарсия, Стоунс, Браво

Прогноза

Челси се оглежда все по-често зад себе си в стремежа да запази мястото си в Топ 4 и срещу Манчестър Сити хората на Франк Лампард ще бъдат изправени пред сериозно изпитание, независимо от липсата на Серхио Агуеро за Гражданите. 

Габриел Жезус може да бъде достатъчно опасен, а и тимът на Пеп Гуардиола така или иначе разполага с достатъчно добри опции в нападение, още повече, че спечели и двата си мача след подновяването на борбата в първенството и вкара 8 гола в тях. 
 
При победата на Ливърпул над Кристъл Палас снощи, на Сити ще се наложи да търси триумф на всяка цена, защото ако не го постигне, тогава Червените ще бъдат шампиони. При успех обаче, радостта в Мърсисайд ще бъде отложена поне още малко. 
 
Лондончани постигнаха хубава победа над Астън Вила и нямат загуба в 12 поредни домакинства срещу властващия шампион, но срещу водещите отбори изпитват трудности, а и загубиха 9 срещи вече до момента. 
 
Оливие Жиру все пак се намира в добра форма и би трябвало отново да стартира, след като вкара в предишните два мача от първенството, а и се разписа в последните 3 срещи срещу Сити, в които бе титуляр. 
 
Гостите идват с 6 победи в 7 мача във всички турнири, както и с 18 победи в предишните си 20 двубоя от Висшата лига играни в средата на седмицата. Кевин де Бройне се намира в добра форма, Фил Фодън блести, така че Гуардиола няма от какво да се притеснява особено. 
 
Мачовете без фенове също лимитират домакинския фактор, което прави задачата на Челси много трудна. Гражданите са в по-добра форма, а и лондончани вече не са онова страшилище отреди няколко години, като този сезон определено изглежда като преходен. 
 
Затова и прогнозата ни е за победа на Манчестър Сити, въпреки че и всякаква друга развръзка може да се получи. Челси се нуждае от точки в стремежа да остане в четворката, но с 5 загуби в последните 7 двубоя срещу предстоящия опонент, знаците не са много добри за тима. 
 
Резултат: Челси – Манчестър Сити 1:3