Саутхемптън - Арсенал, мач от 31-вия кръг на Висшата лига, стадион “Сейнт Мери”, 20:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Арсенал се нуждае от победа, която да повдигне духа на отбора заради лошия старт след подновяването на Висшата лига. Лондончани загубиха първите си два мача - 0:3 от Манчестър Сити и 1:2 от Брайтън и настроението в тима е минорно. 

В същото време “светците” ще влязат в срещата с голямо самочувствие след хубавата победа с 3:0 над Норич в петък, а още по-добрата новина за Ралф Хазенхютъл е, че голмайсторът на отбора Дани Ингс показа добра форма. 

Много се изговори за слабата защита на Арсенал в последната седмица. Проблемите пред Микел Артета остават - Давид Луис ще изтърпи втория си мач от наказанието докато контузени са Пабло Мари, Калъм Чеймбърс и Седрик Суареш. Очаква се все пак Сократис Папастатопулос да бъде готов за игра. 

Мениджърът на Арсенал има проблеми и в други зони на тима си - титулярният вратар Бернд Лено получи травма срещу Брайтън, Габриел Мартинели е трайно контузен, докато твърдо аут за гостуването на “светците” са още Лукас Торейра и Гранит Джака. 

За Саутхемптън в игра ще се завърне Шейн Лонг, който пропусна победата над Норич заради мускулна контузия. Муса Дженепо е наказан и няма да вземе участие в срещата. 

Резулта: 1:2